Op zoek naar een goede desktopclient om je Gmail of Google Inbox te beheren? Wmail haalt de webversie offline en geeft er nog wat extra functionaliteit bovenop.

[download_file]Heb je meerdere e-mailaccounts bij Gmail of Google Inbox, dan vind je in Wmail vast een handig alternatief voor je browserinterface. Wmail is namelijk een heus desktopprogramma, maar met de vertrouwde look-and-feel van je browser.

Bij de eerste opstart van de tool geef je aan of je een mailbox voor Inbox, dan wel voor Gmail wil toevoegen. Logischerwijze moet je daarna wel even je toestemming voor deze ‘koppeling’ geven. Meteen erna kun je aan de slag. Het programmavenster opent zich en de omgeving lijkt als twee druppels water op de interface zoals je die van je browser gewoon bent. Dat geldt trouwens ook voor de functionaliteit: versleepoperaties en sneltoetsen bijvoorbeeld zijn intact gebleven.

Wmail

Je krijgt ook netjes notificaties te zien wanneer er nieuwe mail binnenrolt, inclusief een geluidje, maar beide opties kun je ook net zo makkelijk weer uitzetten van het instellingenvenster. Handig is ook dat je in het systeemvak kunt aflezen hoeveel ongelezen mails nog op je wachten.

In het instellingenvenster van Wmail kun je onder meer nog een proxyserver instellen (mocht dat van toepassing zijn) en je gekoppelde accounts beheren. Inderdaad accounts, want het is perfect mogelijk meerdere Google-accounts aan deze tool te koppelen. Overschakelen naar een ander e-mailaccount is dan niet moeilijker dan het bijhorende pictogram aan te klikken. Je hoeft je daarvoor dus niet meer opnieuw aan te melden eens de initiële koppeling werd gecreëerd.  Een ingebouwde spellingchecker ontbreekt evenmin, maar jammer genoeg blijkt die alleen het Engels machtig.

Wmail is beschikbaar voor zowel Windows, MacOS als Linux (32- en 64-bits).