Tips

Zo controleer je of jouw favoriete apps nog werken in iOS 11

iOS 11 kan het einde betekenen voor heel wat oudere applicaties. Zo ontdek je of jouw favoriete apps binnenkort nog altijd zullen werken.

Vanaf iOS 11 stopt Apple met de ondersteuning van 32-bit apps op de iPhone en iPad. In maart was er nog sprake van zeker 187.000 apps die dan niet langer compatibel zijn met het besturingssysteem. We leggen uit hoe je nagaat of jouw favoriete apps binnenkort nog zullen werken.

Apple vraagt ontwikkelaars al sinds iOS 9 om hun apps compatibel te maken met 64-bit, toen de ondersteuning voor het eerst in iOS werd geïntroduceerd.  Sinds iOS 10.3 geeft het ook expliciet een melding bij 32-bit apps die binnenkort niet meer compatibel zullen zijn.

Bij verouderde 32-bit apps wordt bovenstaande melding getoond wanneer je ze opent.

In iOS 10.3 is het eveneens mogelijk om zelf te controleren of jouw favoriete apps nog zullen werken eenmaal iOS 11 op je iDevice geïnstalleerd staat. Open daarvoor de Instellingen-app en navigeer naar ‘Algemeen’ > ‘Info’ > ‘Apps’. Als je hier niet op ‘Apps’ kan klikken, heb je geluk. Dat betekent dat er geen enkele 32-bit app op je toestel staat.

In het venster ‘Appcompatibiliteit’ krijg je alle 32-bit apps te zien die nog op je toestel zijn geïnstalleerd. Staan er nog apps in dit lijstje die je elke dag gebruikt, dan kan je alleen maar hopen dat de ontwikkelaar er snel werk van maakt om de app te updaten naar 64-bit. iOS 11 wordt wellicht volgende maand op Apples ontwikkelaarsconferentie WWDC aangekondigd, maar zal pas in september beschikbaar zijn, wanneer ook de nieuwe iPhones op de markt verschijnen. Er is dus nog tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business