Tips

PC-bouwgids: de high-end gamingcomputer

Een computer in elkaar zetten is een peulenschil, de juiste onderdelen combineren niet. We onderzoeken welke componenten samen een krachtige gamingmachine vormen.

In deze rubriek lees je maandelijks welke onderdelen wij selecteren om de ideale computer samen te stellen. In onze vorige editie stelden we de ideale alleskunner samen: een prijs-kwaliteitssysteem dat vlot werkt en ook een computerspelletje aankan. Gepassioneerde gamers willen echter meer vuurwerk om de laatste AAA-games op de allerhoogste kwaliteit te spelen. Voor deze computer zal je de buidel moeten openen. Gelukkig loeren de feestdagen om de hoek: deze componenten zet je best op je verlanglijstje.

Aan hardware geef je op dit moment een grote 1.700 euro uit. Kies je voor een Linux-distributie, dan ben je daarmee gesteld. Windows 10 Home doet de prijs van het geheel met nog eens 135 euro stijgen. Omdat Windows essentieel is voor de gamer, voegen we hem meteen toe aan ons lijstje.

De pc in elkaar zetten is vervolgens niet zo moeilijk. Is het je eerste keer, raadpleeg dan zeker onze uitgebreide gids.

Houd er rekening mee dat dit stuk niets meer is dan een indicatie waarop je zelf kan verder kan bouwen. Heb je een scherm met een Full HD-resolutie, dan volstaat een GeForce GTX 1060 Misschien wil je een andere of wil je er een DVD-lezer bij doen. Het mooie aan een zelfbouwpc is dat je helemaal vrij bent in je keuze, zolang je rekening houdt dat je andere componenten compatibel zijn.

Hieronder vind je nog eens de lijst van de door ons gekozen componenten samen met de richtprijs die we op het moment van dit schrijven bij een gespecialiseerde webwinkel vonden. Mits wat extra zoekwerk kan je hier en daar mogelijk nog enkele euro’s besparen.

  • Behuizing: be quiet! Dark Base Pro 700 (189 euro)
  • Moederbord: MSI B350 Tomahawk (100,95 euro)
  • Processor: Ryzen 5 1600 (200,95 euro)
  • Geheugen: Corsair DDR4 Vengeance LPX 2x8GB 2133 C13 Red (171,95 euro)
  • Grafische kaart: MSI GeForce GTX 1070 Gaming X 8G (515 euro)
  • Opslag: Samsung 960 EVO SSD 1TB (449 euro)
  • Voeding: Corsair RM550x (87,95 euro)
  • Software: Windows 10 Home (135 euro)

Totaal: 1849,80 euro

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business