Tips

VLC 3.0: stream video in 4K HDR naar je Chromecast

VLC 3.0 Vetinari streamt vanaf nu 4K- en zelfs 8K-video's met HDR10-ondersteuning van een NAS of netwerkschijf naar een toestel naar keuze op het netwerk.

VLC is een schitterend voorbeeld van gratis opensource software. De mediaspeler blijft van ondersteuning genieten en wordt op regelmatige basis geüpdatet. In versie 3.0 ‘Vetinari’ worden een indrukwekkend aantal nieuwe features toegevoegd.

Zo voegt VLC onder meer ondersteuning toe voor 4K en 8K video playback dankzij hardwareversnelling op alle ondersteunde platformen. Ook video in HDR10 behoort nu tot de opties. Daarnaast is het ook mogelijk om video’s te streamen naar je televisie via Chromecast en is de app aangepast voor de iPhone X.

Streamen over netwerk

Misschien wel de handigste toevoeging is de mogelijkheid om naar elk platform een video te streamen die op een NAS of lokale netwerkschrijf staat. Geen ontbrekende films meer in de mediabibliotheek op je computer of laptop, want alles staat op één enkele locatie en kan je met enkele muis- of vingertikken naar het toestel van jouw keuze streamen.

Door de blijvende ondersteuning van de mediaspeler, eindigt de zoektocht naar een goede media player van veel gebruikers dan ook vaak bij VLC. De software is compact en werkt cross-platform. Zo biedt de software onder meer ondersteuning voor Windows, macOS, Android, iOS en Linux.

Je kan VLC 3.0 hier downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business