Tech Tip Google Assistant

Na lang wachten kwam vorig jaar de Nederlandse Google Assistant beschikbaar, maar in België was het nog even langer wachten op de ondersteuning. Gelukkig is hij er nu eindelijk. Hallo, Google!

Het is lang wachten geweest, maar Google spreekt eindelijk Vlaams! Het is nog niet beschikbaar op alle toestellen, maar als je bij de gelukkigen bent, dan lees je hier hoe je hem activeert in enkele stappen. Om van Google Assistant gebruik te kunnen maken, heb je minsten Android 5.0 nodig en moet je taal ingesteld staan op Nederlands (België).

Stap 1 / Je taal instellen

Staat je smartphone in het Engels? Dan moet je eerst de taal van je toestel aanpassen. Ga daarvoor naar Instellingen (Settings) > Systeem (System) > Language & input (Taal en invoer) en kies bij Languages (Talen) voor Nederlands (België). Je kan het Engels laten staan, maar zorg ervoor dat het dan op de tweede positie staat en sleep Nederlands naar de eerste plaats. Je taal zal zich onmiddellijk aanpassen.

Stap 2 / Google Assistant instellen

Je assistent activeren kan je op enkele manieren doen. Eerst en vooral kan je naar Instellingen > Google > Zoeken, Assistent & spraakopdrachten navigeren en daar kiezen voor Google Assistant. Als alternatief kan je ook de Google app op je smartphone openen en onderaan rechts op ‘meer’ tikken > instellingen > Google Assistant. Op beide manieren kom je op hetzelfde scherm terecht.

Op het tabblad Assistent kan je nu je taal naar keuze instellen. Ga dus op zoek naar Nederlands (België). Je kan ook twee talen combineren, maar deze functionaliteit staat nog niet helemaal op punt en kan voor problemen zorgen. Je kan een extra taal verwijderen door ze te vervangen door Nederlands (België).

Tech Tip Google Assistant

Stap 3 / Google Assistant Gebruiken

Wil je Google Assistant beginnen gebruiken? Dan kan dat door “Oké Google” of “Hey Google” te zeggen tegen je telefoon. Lukt dat niet? Dan moet je Voice Match nog even inschakelen. Dat doe je opnieuw via Zoeken, Assistent & spraakopdrachten, maar deze keer kies je voor Spraakinstellingen en schakel je Voice Match in. Doe je het liever niet zo, dan kan je op de meeste toestellen ook gewoon de home knop ingedrukt houden en in sommige gevallen de aan/uitknop.

Stap 4 / Google Assistant verkennen

Probeer zeker eens een gesprek aan te gaan met Google Assistant. Via de verkenner kan je ook op een vlotte manier de populairste functies verkennen. Deze open je door de bovenstaande stap te volgen om Google Assistant te activeren en vervolgens in de rechterbenedenhoek op het kompas te tikken. Google Assistant geeft je dan een lijstje van trending topics, nieuws en zelfs games die je met Google Assistant kan spelen.

Tech Tip Google Assistant

Gerelateerde artikelen

Tech Tip: Hoe activeer ik de donkere modus in Facebook Messenger?

U vraagt en Facebook zorgt er na lang wachten eindelijk voor. Donkere modus is vanaf nu beschikbaar in Messenger. Zo zet je het aan.