WikiLoc
WikiLoc

Ben je het ook beu elke keer dezelfde wandelroute te nemen in je buurt? Probeer Wikiloc eens en ontdek honderden leuke wandelroutes in België en de rest van de wereld.

Advertentie

Wikiloc werd in 2006  opgericht door een aantal wandelfans. De applicatie is volledig gebouwd op gratis software en heeft sindsdien een enorme groei gekend. In 2009 en 2013 won Wikiloc prijzen van onder andere Google Maps en National Geographic. Een hele prestatie dus. Tijd om deze applicatie te ontdekken dacht ik bij mezelf. In deze workshop toon ik je de leukste mogelijkheden met Wikiloc.

Stap 1 / Profiel aanmaken

Download Wikiloc voor iOS en Android of gebruik het via de webapplicatie. Registreer je via je Google Account of Apple ID en ga aan de slag. Wkiloc Premium kost 9,99 euro per jaar of 4,99 euro per 3 maanden. De eerste 14 dagen zijn gratis zodat je er even in kan komen. Al heb ik mijn abonnement wel gewoon verlengd na de gratis proefperiode.

Wikiloc
Registreer je om alles uit Wikiloc te halen.

Stap 2 / Ga op ontdekking

Wkiloc heeft drie hoofdmenu’s: ontdek, route opnemen en je profiel. De kans is heel groot dat je Wikiloc gaat gebruiken om nieuwe leuke routes te ontdekken. We beginnen daarom bij ontdek. Bij filters kan je allerlei mogelijkheden kiezen van de soort activiteit tot de afstand, moeilijkheidsgraad en zelfs de maker van de route of maand waarin de route werd opgenomen. Zit je bijvoorbeeld op weekend in een klein dorpje in de Ardennen? Kies dan voor zoeken op passerend gebied en navigeer naar het punt waar je verblijft. Wikiloc zal dan daar de dichtstbijzijnde routes tonen.

Wikiloc
Wereldwijd staan er duizenden routes online.

Stap 3 / Volg een bestaand pad

Zoals je intussen wel weet vind je op Wikiloc duizenden wandel- en fietsroutes. Maar ook voor mountainbiking of om offroad met de 4×4 te gaan rijden. De volgende stap is een route gaan volgen zodat je duidelijke navigatie hebt tijdens de route. Kies dus een route en tik op volg route. Je ziet dan meteen het startpunt van de gekozen route. Linksboven kan je dan nog kiezen voor live routes om je wandeling met vrienden en familie live te delen. Kom je onderweg iets leuk tegen? Tik dan rechtsonder op het icoontje met het fototoestel.

Wikiloc
Volg een route voor specifieke navigatie.

Stap 4 / Bouw je eigen routes

Het leuke aan Wikiloc is dat het perfect mogelijk is om ook eigen routes toe te voegen. Tik daarvoor onderaan op het middelste tabje route opnemen. Kies voor de activiteit die je gaat doen en tik op start opname. Ook hier ka je rechtsonderaan op het fototoestel-icoon tikken om bepaalde dingen vast te leggen. Is je route gedaan? Bewaar ze dan en vul zo nodig een beschrijving in en voeg je foto’s toe.

Wikiloc
Help de community en voeg je eigen routes toe.
Advertentie