Chrome extensies verwijderen

Als je veel extensies gebruikt, dan kan dat wel eens voor wat vertraging zorgen in je browser. Zo verwijder je overbodige extensies in Chrome.

Het is niet nodig om te wachten op de lente om grote schoonmaak te houden in je browser. Ordelijke bladwijzers en geen overvloed aan extensies naast je adresbalk zijn een goed begin. Zij hebben namelijk allemaal ruimte nodig om te draaien en ze kunnen je browser dus al eens vertragen. In het slechtste geval hebben ze bovendien ook impact op de prestaties van je computer, zeker als je een beperkte hoeveelheid RAM-geheugen hebt, zoals bijvoorbeeld 4GB. Zo schakel je snel de meest nutteloze exemplaren uit.

Stap 1: Je extensies evalueren

Surf in Chrome naar chrome://extensions. Dit is de snelste manier om bij je extensies te komen. Het kan echter ook via de drie puntjes die je rechtsboven in Chrome kan vinden. Klik vervolgens op Instellingen en links onderaan op Extensies. Neem even rustig de tijd om te evalueren welke extensies je niet langer nodig hebt.

Chrome extensies
Chrome heeft een overzicht ingebouwd.

Stap 2: Verwijderen of uitschakelen

Heb je een extensie zeker niet meer nodig, klik dan op Verwijderen. Bevestig nog een laatste keer in het dialoogvenster dat verschijnt en de extensie verdwijnt tot je ze opnieuw downloadt. Je kan een extensie ook tijdelijk uitschakelen als je ze even niet gebruikt. Dit doe je door op de slider rechtsonder te klikken.

Chrome extensie verwijderen
Verwijder overbodige extensie gerust.

Gerelateerde artikelen

Tech Tip: 2 sneltoetsen die je helpen sneller te browsen

We brengen allemaal aardig wat tijd door op het web, maar wist je dat er bepaalde sneltoetsen zijn die je heel wat tijd kunnen uitsparen?

Tech Tip: Hoe activeer ik de donkere modus in Facebook Messenger?

U vraagt en Facebook zorgt er na lang wachten eindelijk voor. Donkere modus is vanaf nu beschikbaar in Messenger. Zo zet je het aan.

Tech Tip: Een screenshot maken op je smartphone

Snel een screenshot maken op je smartphone? Probeer een van deze 3 manieren op je iOS- of Android-toestel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here