Tips

Hoe installeer je een Philips Hue Bridge?

Concept of internet of things integrated in a smart home. Hand holds mobile phone with an app that controls the lighting bulbs in the house.
Dat de Philips Hue-lampen best slim zijn is geweten, maar om er het maximale uit te halen heb je een Hue Bridge nodig. Zo kan je de link maken met je smartphone voor een hoop nieuwe mogelijkheden!

Persoonlijk vinden we het een klein hekelpuntje van Hue dat je geen controle over je lampen hebt zonder de Hue-app en Bridge te gebruiken (met uitzondering dan van de klassieke knoppen natuurlijk). De Hue Bridge kost je ongeveer 50 euro. Het installatieproces en het verbinden met je lampen gaat gelukkig wel in één, twee, drie.

Stap 1 / Fysieke installatie

De Hue Bridge deel laten uitmaken van je woning is zeer eenvoudig. Pak ze uit en sluit ze aan op je router via de meegeleverde netwerkkabel. Heb je geen vrije poorten meer? Dan raden wij een switch aan die je extra uitgangen geeft. Wij kozen ervoor om de netwerkkabel van de Hue Bridge niet los te maken en legden de Bridge op onze router, dat zorgde voor de minste rommel. Stop de Hue Bridge in het stopcontact en je kan verder met de installatie via de Hue-app.

Stap 2 / Digitale installatie

Start de Hue-app die je in de App Store of Play Store hebt gedownload en doorloop de verschillende instructies. De Hue Bridge wordt automatisch gedetecteerd als je smartphone zich op hetzelfde wifi-netwerk bevindt. Druk op ‘configureer’ en doorloop de verschillende stappen. Je zal gevraagd worden om op de knop van de Hue Bridge te drukken en enkele updates te installeren. Na het voltooien van de instellingen kan je je lampen indelen per ruimte en de instellingen beheren.

Kabeltje verbinden en klaar.

Interesse in een Hue Bridge? Raadpleeg de prijs op Bol.com.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business