Flexxi header met vos

Wil je snel een foto delen, dan zijn overdreven grote bestanden vaak onhandig in gebruik. Met Flexxi verklein je al je foto’s in één keer.

Advertentie

Grote fotobestanden zijn handig als je een reclamebord wil vullen, maar zijn verder moeilijk om te delen. Eén foto is snel kleiner gemaakt in Paint (sneltoets CTRL+W), maar dit handmatig doen voor al je vakantiefoto’s is vervelend. In Windows 10 kan je het daarom beter doen met Flexxi.

Hoe foto’s verkleinen?

Om foto’s te verkleinen in Windows 10 gebruik je Flexxi, software die te downloaden is via SourceForge en al het werk voor jou doet. De app is volledig gratis, wat meteen verklaart waarom Flexxi er wat minder afgewerkt uitziet. De functionaliteit is echter ongezien.  

Flexxi interface Windows 10
Een minimalistisch ontwerp is voldoende.

Flexxi voor Windows

Flexxi is snel geïnstalleerd op je computer en snel op te starten. Links voeg je bestanden toe door op Add te drukken of ze in het witte veld te slepen. In het midden krijg je vervolgens een preview te zien van het geselecteerde bestand. Rechts begint het echte werk.

Onder het kopje Resize kan je nieuwe afmetingen ingeven voor je foto’s. Wij raden je aan om de langste zijde in te stellen op 2000 pixels, dat is een goede grootte voor online gebruik. Resize Mode laat je best op Fit staan, zo worden je foto’s niet uitgerekt.

Foto's verkleinen Flexxi
Sla je foto’s op naar keuze.

Tenslotte moet je onder het kopje Save To nog even kiezen waar je de nieuwe afbeeldingen wil opslaan. Hier verkozen wij Create Subfolder, zodat alles handig bij elkaar blijft staan. Klik onderaan op Start en je foto’s worden verwerkt. Probeer zeker ook een keer Rotate en Rename om veel bestanden automatisch te draaien of ze snel een nieuwe naam te geven.

Advertentie

Gerelateerde artikelen

De 4 beste harde schijven van 2021

Gegevens en informatie kopiëren en delen is nooit makkelijker geweest. Wij kijken naar de verschillen in externe harde schijven.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here