Tips

Hoe maak je een herstelpunt in Windows 11?

Systeemherstel Windows 11
Een goed geplaatst herstelpunt kan redding brengen wanneer er iets misloopt met je installatie van Windows 11, maar hoe maak je het?

De optie om een systeemherstelpunt te maken zit al jaren in Windows ingebakken, dus het is mogelijk om zelfs van een Windows XP-computer een herstelpunt te maken. Een herstelpunt kan goed van pas komen bij het verwijderen malware en/of allerhande virusbestanden. Ook kan een herstelpunt nuttig zijn als Windows 11 na een wijziging in de instellingen (of een systeemupdate) allemaal foutmeldingen geeft of zelfs gewoon niet meer opstart.

Systeemherstel in Windows 11

Vroeger was systeemherstel nog een belangrijk onderdeel van Windows. In de afgelopen jaren heeft Microsoft echter besloten om de instelling verder weg te werken. Door in het startmenu te zoeken naar Herstelpunt kom je direct in het juiste menu toe. In de bovenste balk kan je vervolgens klikken op Systeembeveiliging, waarna je direct een kopje ziet voor Systeemherstel. Je kan onder Configureren nog instellen hoeveel ruimte de back-up in beslag mag nemen op je harde schijf, laat dit in alle gevallen staan rond de 10 procent. Klik vervolgens op Toepassen en OK.

De Herstelopties in Windows 11 zijn makkelijk te vinden

Een herstelpunt maken in Windows 11

Als de zaken voor de opslagruimte zijn ingesteld, is het tijd om een systeemherstelpunt te maken. Klik daarvoor op Maken… je krijgt nu de vraag om een naam te geven aan de back-up. Het gemakkelijkste is om de datum en reden van de back-up toe te voegen, in ons geval Clickx 2022. Als je nu weer op Maken… klikt wordt het herstelpunt aangemaakt. Dat kan afhankelijk van je systeem enkele minuten tot een half uur duren. Wil je het herstelpunt gebruiken, keer dan altijd weer terug naar Systeemeigenschappen en klik onder Systeembeveiliging op Systeemherstel en selecteer het aangemaakte herstelpunt.

Beter een herstelpunt te veel, dan één te weinig.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business