Tips

Tech Tip: verbeter je focus met meldingenbeheer in Android

meldingenbeheer
Een eindeloze stroom aan notificaties kan ons soms van ons werk houden, met frustrerend tijdsverlies tot gevolg. Het meldingenbeheer van Android kan het aantal notificaties inperken en je helpen focussen op de belangrijke notificaties.

We krijgen op dagelijkse basis zoveel meldingen binnen dat het haast onmogelijk is om ongestoord bezig te zijn met de dingen waar we ons op zouden moeten richten. Al die afleiding kan een nadelig effect hebben op je prestaties op het werk, je nachtrust of zelfs algemene aandachtspanne, en dat kunnen we best missen. Meldingenbeheer in Android biedt uitkomst.

Android biedt echter enkele interessante functies die ons kunnen helpen bij het vasthouden van onze focus, of dat nu tijdens je werk, slaap of wandelingen op straat is. We overlopen ze even, zodat je het meldingenbeheer weet te vinden en er zelf meteen mee aan de slag kan.

Aan de slag met meldingenbeheer in Android

Meldingen beheren

Om met de onderstaande functies aan de slag te gaan, moet je op je Android-smartphone eerst naar de Instellingen en vervolgens ‘Digitaal welzijn en ouderlijk toezicht’ gaan. Heb je om te beginnen graag een goed overzicht van welke apps je meldingen sturen, en wil je ze dan ook zelf snel kunnen uitschakelen? Bij ‘Meldingen beheren’ kan je zelf simpel kiezen welke apps je meldingen mogen sturen. Schakel ze eenvoudig uit om ongestoord te kunnen werken.

Bepaal zelf wat je al dan niet uit je ritme kan halen.

Niet storen

Met de ‘Niet storen’-functie geeft Android je een eenvoudige manier om je focus beter te richten. Dit is een toegewijde modus voor je smartphone, waarbij je zelf bepaalt welke apps en mensen de mogelijkheid krijgen om je uit je flow te halen. Je bent er misschien even mee bezig om alle permissies juist te krijgen, naar jouw noden, maar je focus zal op het einde van de rit hoger liggen.

Even omdraaien en je kan ongestoord verder werken.

Omdraaien voor SSt…

Een bijkomende optie voor sommige Android-smartphones krijgt de ludieke benaming ‘Omdraaien voor Sst…’. Zodra je deze functie hebt ingeschakeld in de Digitaal welzijn-tab, kan je zelf op een eenvoudige manier je smartphone in een letterlijke handomdraai in de ‘Niet storen’-modus zetten. Je moet gewoon je toestel met het scherm naar beneden op het gewenste oppervlak leggen, waarna je een kleine trilling zal voelen. Nu zal je toestel geen meldingen meer doorlaten, zodat je ongestoord kan werken. Deze functie was oorspronkelijk enkel voor Pixel-smartphones, maar werd inmiddels ook vrijgegeven voor een select aantal andere Android-toestellen.

Zorg ervoor dat je ook op de openbare weg je focus niet verliest.

Meer opties

Als vierde en misschien ietwat vreemde eend in de bijt is er ook nog de Let op-functie van Android. Deze feature is bedoeld voor mensen die vaak op hun smartphone zitten als ze op straat aan het rondwandelen zijn. Door occasionele meldingen te sturen dat je niet mag vergeten dat je nog steeds op de openbare weg rondwandelt, wil Android je behoeden voor gevaar op de weg. Tik bij Onderbrekingen verminderen op ‘Let op’ en selecteer vervolgens ‘Locatie’. Zo weet de app wanneer je je buiten bevindt, en zal je af en toe eraan herinnerd worden dat je je aandacht erbij moet houden.

Androidprivacytips

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN