Tips

Zo voeg je online een agenda toe aan Microsoft Outlook

Microsoft Outlook app op Android
Microsoft heeft van het toevoegen van agenda's aan Outlook in je browser een doolhof gemaakt. Wil je direct een agenda toevoegen? Wij hebben de stappen die je moet volgen.

Heb je net met je vrienden, familie of collega’s een gezamenlijke agenda aangemaakt en wil je hem zelf ook kunnen inzien? Dan volgt er een doolhof aan stappen die je moet doorlopen om de agenda in Microsoft Outlook toe te voegen. Voor de duidelijkheid, we doorlopen ditmaal het proces om een agenda toe te voegen aan Microsoft Outlook online. De stappen gelden voor reguliere accounts (dus de gratis Outlook, Hotmail, MSN en Live-accounts) en Microsoft (Office) 365-gebruikers.

Nadat je de agenda hebt toegevoegd aan je Outlook-agenda, krijg je alle afspraken te zien die in de agenda aanwezig zijn. Je kan er ook gelijk nieuwe afspraken in wegzetten die voor de aangesloten leden zichtbaar zijn. Let er wel op dat je uitgenodigd moet zijn tot de agenda om deze ook tot jouw Outlook-agenda te kunnen voegen. Zonder uitnodiging krijg je simpelweg nul op het rekest zodra je de hieronder beschreven stappen uitvoert. Is het een organisatiebrede agenda, dan geldt dat niet; zulke agenda’s zijn openbaar voor alle e-mailadressen binnen een specifieke organisatie.

Zo voeg je een agenda toe aan Microsoft Outlook

Zoals hierboven besproken werken deze stappen enkel in de browserversie van Microsoft. Voor deze stappen navigeer je naar outlook.office.com of outlook.live.com. Eenmaal daar kunnen we je agenda gaan toevoegen.

  1. Klik op het agenda-icoon in de linkerzijbalk
  2. Kies in de linkerzijbalk de instelling Agenda toevoegen
  3. Selecteer nu Toevoegen vanuit adres…
  4. Vul een naam of e-mailadres in om de agenda toe te voegen
  5. Selecteer een agenda om de agenda aan toe te voegen (bijvoorbeeld Mijn agenda’s)
  6. Klik op Toevoegen om de agenda definitief toe te voegen
Agenda toevoegen aan Outlook

Er wordt nu een agenda toegevoegd vanuit een e-mailadres. Het is ook mogelijk om een agenda in te laden vanaf een webadres. In plaats van een e-mailadres of naam in te voeren bij stap 4, zal een webadres waaraan een agenda is gelinkt volstaan. Outlook haalt daarbij automatisch afspraken op die in deze online agenda staan, en blijft dit overzicht verversen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business