TechPulse kijktips van de redactie

Weet je niet meer wat kijken op Netflix, Amazon Prime, Disney+ of Streamz? Doe hier inspiratie op met onze maandelijkse kijktips van de redactie.

Advertentie

Probleem: je hebt alle laatste nieuwe releases op je favoriete streamingdienst al gezien en bent op zoek naar iets nieuws om te kijken. De redactie van TechPulse helpt je daar graag bij en deelt daarom maandelijks zijn beste kijktips. Heb je een abonnement op NetflixStreamzDisney+Amazon Prime VideoApple TV+ of nog een andere streamingdienst? Lees dan zeker even verder in onze maandelijkse kijktips.

Onze kijktips voor augustus

Wouter: Koolputters op VRT NU

Je hebt misschien wel al eens gelezen over deze docureeks. Koolputters is een miniserie die 5 afleveringen telt en kan bekeken worden op VRT NU. Het gaat over de geschiedenis van de Limburgse mijnen en zijn mijnwerkers. De reeks zit boordevol unieke getuigenissen van mijnwerkers en hun families. Koolputters toont de soms schrijnende situaties waarin mijnwerkers zaten maar niet alles was kommer en kwel, er werd ook gelachen en kattenkwaad uitgehaald. Wie wil kan Koolputters nog zien tot en met 31 oktober via VRT NU. 

De trailer kan je hier bekijken.

Arend : Love Death + Robots (seizoen 3) op Netflix

Ben je op zoek naar een stevige reeks om te bingen? Dan is Love Death + Robots met zijn vreemde concept misschien niets voor jou. Dat houdt echter niet in dat je de reeks zomaar links moet laten liggen. Love Death + Robots bestaat uit verschillende op zichzelf staande korte verhaaltjes waarbij elke aflevering door een andere animatiestudio wordt gemaakt. Dat houdt in dat je soms een tekenfilm te zien krijgt, en soms een ongelofelijk levensechte animatie. Het thema is altijd gerelateerd aan sci-fi, fantasy, horror of comedy, maar gezien de onderwerpen is het toch wel stiekem enkel voor volwassenen bedoeld.

Het is het geesteskind van Tim Miller (Deadpool) en David Fincher (The Social Network), wat toch iets van kwaliteitsgarantie moet bieden, en in enkele van de afleveringen wordt er gebruik gemaakt van de stemmen (en soms gezichten) van bekende acteurs zoals Rosario Dawson, Topher Grace en Joel McHale. Afleveringen duren doorgaans een kwartier, maar weten je telkens voldoende entertainment te bieden, of dankzij een filosofische ondertoon even stil te laten staan bij de wereld.  

Marijn: Better Call Saul (Seizoen 6) op Netflix

Zelden zijn spin-offs zo gerechtvaardigd als bij het personage van Saul Goodman. Jimmy McGill ontpopt zich in het zesde seizoen van Better Call Saul écht tot de gladjanus van een advocaat die we uit Breaking Bad kennen. Jimmy – excuseer – Saul wordt steeds dieper in het misdaadmilieu gezogen. Dat zorgt net zoals in de vorige seizoenen voor spannende scenario’s, al wordt de toon in dit laatste seizoen wel een stuk donkerder. Hou je van slimme dialogen en tragere verhaallijnen, dan zal je ook weer smullen van seizoen 6. De allerlaatste aflevering van de reeks verscheen afgelopen maandag 15 augustus. Wie de serie in één keer wil bingen, hoeft dus niet meer te wachten op de release van een wekelijkse aflevering. We kregen er zowaar zin van om Breaking Bad (dat zich zes jaar later afspeelt) opnieuw te bekijken. 

Sven: Ms. Marvel op Disney+

Hoewel ik de voorbije maand niet de tijd gehad heb om ook maar één serie af te ronden, dacht ik voor dit artikel meteen aan Ms. Marvel. In de series zien we Kamala Khan in de hoofdrol, gespeeld door Iman Vellani. Als fan van superhelden heeft ze een uitgebreide verbeelding. Deze heeft ze echter niet meer nodig wanneer ze zelf superkrachten ontdekt in de vorm van een armband van haar grootmoeder Sana. Wat volgt is een klassiek superheldenverhaal waarin Kamala haar krachten leert kennen, beheersen, en leert hoe ze haar nieuwe flexibiliteit kan inzetten om wat goed te doen in de wereld. Dat blijkt echter moeilijker dan verwacht, want haar nieuwe krachten trekken ook individuen aan met minder goede intenties.  

Jeffrey: You op Netflix

Soms kan de naam van een serie zo simpel zijn, en de inhoud tegelijkertijd weer ontzettend gecompliceerd. Dat zien we ook bij You (nee, niet jij…), een serie die gaat over alles dat mis kan gaan met stalkers in onze maatschappij en hoe liefdesperikelen mensen in staat stellen alles te doen, zelfs al betekent dit dat er mensen uit de weg geruimd moeten worden. Zelfs een verhuizing naar Los Angeles weerhoudt Joe Goldberg, die hiermee van zijn verleden af wil komen, niet om het verkeerde pad op te zoeken. Ook daar ziet Goldberg weer de liefde van zijn leven, met alle stalking-gevolgen van dien. In het derde seizoen neemt zijn vriendin Love, die wil trouwen, het heft in eigen hand als hij wederom obsessieve gedachten krijgt over een vrouw… specifiek de buurvrouw van Love en Joe. Komt daar ooit een einde aan? Daarvoor zal je de serie toch echt zelf voor moeten doorploeterden. Een vierde seizoen zit alvast in de koker, maar wanneer deze komt is nog onbekend. 

Voor deze serie mag je gerust een tijdje uittrekken – de opzet van de serie zet je behoorlijk aan het denken, en de cringe-counter gaat regelmatig door het dak.