Tips

7 ideeën voor geweldige videocontent

Wil je leuke video’s creëren maar heb je geen inspiratie voor een interessant onderwerp? Met deze 7 ideeën helpen we je op weg.

Met behulp van de juiste videocontent kan je je klanten op een unieke manier aanspreken. Na een dag werken, hebben nog maar weinig mensen zin om lange teksten te lezen; zelfs wanneer deze van hun favoriete winkel afkomstig zijn. Een luchtig filmpje is de ideale afsluiter van een drukke én de manier bij uitstek om klanten geëngageerd te houden. Hier kan je alvast de nodige inspiratie opdoen voor goede videocontent.

1. Stel je team voor

Achter ieder succesvol bedrijf staat een sterk team. Waarom gebruik je dat gegeven niet om een leuk filmpje te creëren. Zoek een manier om zowel introverte als extroverte mensen positief aan bod te laten komen in een video. Hun persoonlijkheden stralen af op je merk en kunnen je bedrijf een imagoboost geven.

2. Interview je klanten

Klantenreviews – en dan met name positieve reviews – zijn een belangrijke reclamebron die je niet uit het oog mag verliezen. Ook wanneer je videocontent creëert, kan je je klanten aan bod laten komen. Heb je net succesvol een nieuw product geïntroduceerd bij een klant? Laat één van de managers zijn verhaal doen in een filmpje en zorg voor voldoende beeldmateriaal van je product om dat verhaal te staven.

3. Maak een tutorial

Niets is zo frustrerend dan een ellenlange handleiding te doorlopen om een product aan de praat te krijgen. Klanten die schrik hebben van de moeilijkheidsgraad van een item zullen dat product dan ook vaak niet kopen. Video is de ideale manier om deze klanten toch tot aankoop toe te zetten. Met een videotutorial leg je niet alleen uit hoe een product werkt, maar maak je er tegelijkertijd reclame voor.

4. Making-of video’s

Er gaat een hoop werk vooraf aan het creëren van nieuwe producten voor klanten. Laat de mensen daarom zien hoe je juist aan de slag gaat. Klanten kunnen erg veel leren uit zo’n filmpjes én voelen zich betrokken bij je bedrijf.

5. Seizoensgebonden video’s

Mensen een gelukkig nieuwjaar of een prettige reis toewensen via een video is een uitstekende manier om je merk op een positieve manier onder de aandacht te brengen. Probeer in deze filmpjes geen producten te verkopen, maar aanzie het als een kans om de menselijke kant van je bedrijf te tonen.

6. Q and A’s

Wanneer klanten geen vragen stellen, zijn ze doorgaans niet geïnteresseerd in je merk. De hoeveelheid vragen die je krijgt, is een goede maatstaf van hoe geëngageerd iemand is in je bedrijf. Speel op dat principe in door Q and A-video’s te creëren. Verzamel de meest gestelde vragen op sociale media, e-mail en chat en beantwoord deze in korte filmpjes.

7. Pre-launch video’s

Werk je aan een groot project dat meerdere maanden in beslag neemt? Dat is het ideale moment om al interesse te creëren in een nieuw product. Bovendien laat je klanten zien dat je niet op je lauweren rust en dat er binnenkort erg coole dingen gelanceerd worden.


 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business