Tips

Prime Day 2023: alle deals in één overzicht

Amazon Prime Day 2023
© Amazon
Prime Day 2023 is van start! Welke elektronicadeals de moeite waard zijn? Wij gidsen je met onze dealoverzichten tot Amazon's beste deals van 2023.

Sinds 2007 houdt Amazon jaarlijks een Prime Day-dealfestijn. In eerste instantie duurde het event één dag. Amazon verlengde zijn shoppingevent in 2017 tot een tweedaagse bijkomstigheid, die nu ook in België en Nederland is toegekomen. Voor Belgen is het ditmaal de eerste keer dat ze in aanmerking komen voor lokale deals, nadat Amazon verleden jaar zijn Belgische winkel opende.

Uiteraard staat Prime Day ook dit jaar weer in het teken van allerhande koopjes. Met een Prime-abonnement geniet je 48 uur lang van de beste deals op elektronica en meer. Goed om te weten: elke vijf minuten plaatst de webwinkelgigant nieuwe deals online. Soms voelt het daarom aan als een dagtaak om alle deals te doorgronden.

Uitgelicht artikel Amazon Prime Days Dit moet je weten over Amazon Prime Day 2023

Zie je door de dealbomen (bijna) het bos niet meer? In dit overzicht vind je alle handvatten om de beste deals te spotten en jezelf op een koopje te trakteren.

Overzicht: Prime Day-dealoverzichten

Hieronder vind je per categorie de beste deals voor Prime Day 2023. Keer regelmatig terug om de laatste deals te zien.

Prime-abonnement vereist

Wil je genieten van het Prime Day-dealfestijn? Dan moet je wel eerst geabonneerd zijn op Prime. Zo’n abonnement is de eerste 30 dagen gratis en kost je daarna 2,99 euro per maand. Sluit je nu een Prime-abonnement af en zeg je deze op na Prime Day, dan hoef je daar dus niets voor te betalen. De Prime-abonnementen geven je naast de deals toegang tot gratis (snelle) verzending op Amazon, het Prime Video-abonnement en extra’s voor Amazon’s streamingplatform, Twitch.

Je kan overigens wel alle Prime-deals inzien zonder een abonnement daarop af te sluiten. Mocht je een deal zien, dan kun je je op dat moment alsnog abonneren. Vergeet vervolgens niet om na de 30 dagen het abonnement op te zeggen – tenzij je natuurlijk alle Prime-voordelen wil behouden.

Tips voor Prime Day 2023

Vooraleer je de Prime Day-deallijsten openbreekt, eerst wat tips. Enerzijds om te zorgen dat je echt de beste deals scoort, en anderzijds om je portemonnee wat te sparen. Ook niet onbelangrijk op het moment.

  1. Bepaal wat je echt nodig hebt

Onvoorbereid op koopjesjacht gaan betekent meestal dat je thuiskomt met items die je eigenlijk niet nodig hebt. Bepaal daarom op voorhand welke artikelen je écht kan gebruiken. Zet die items steeds op een lijstje en bepaal daarbij ook hoeveel geld je ruwweg kwijt wilt zijn. Zo stel je voor jezelf direct een financieel limiet per item.

  1. Bepaal je totale budget

Zorg er op den beginne ook voor dat je een totaalbudget vaststelt. Bepaal je dat je niet meer dan 1.000 euro mag uitgeven, dan kun je dit ook direct verwerken in je verlanglijst. Hoe fijn het ook is om artikelen met korting te kopen, niemand zit te wachten op een financiële kater.

  1. Tijd is geld

En dat is letterlijk te nemen. De beste deals zijn beperkt beschikbaar in tijd en stock. Bepaalde producten die heel populair zijn worden beperkt in stock en tijd aangeboden, zorg dus dat je er op tijd bij bent met je vooropgestelde lijstje.

  1. Zoek naar de échte deals

Niet alle deals zijn ook echt goed te noemen. In sommige gevallen gaat er helemaal niets af van de prijs, of gaat het om enkele euro’s vanaf de adviesprijs, terwijl Amazon die adviesprijs al tijdenlang niet meer hanteerde. Zoek dus steeds naar het verschil tussen de oude prijs en Prime Day-prijzen.

  1. Kijk uit voor oude modellen

Soms is er niets mis met oude modellen. Een oudere muis of oudere opslag is namelijk nog prima te gebruiken. Smartphones, laptops en televisies verouderen daarentegen wel sneller. Niet alleen raakt de hardware achterop, ook de software heeft een relatief beperkte levensduur. Voor televisies raden we bijvoorbeeld af om maximaal één jaar oude modellen (in 2023 naar modellen uit 2022) te bekijken.

amazonamazon prime daydealsprime day 2023

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen