Wedstrijd

Customer Case Competition 2021: dit zijn de winnaars

customer case competition
Ontdek hier wie tot de winnaars van de eerste editie van de TechPulse Business Customer Case Competition zijn uitgeroepen.

Deze zomer organiseerden we onze eerste TechPulse Business Customer Case Competition. Een zoektocht naar de meest innovatie en impactvolle klantencase uit de Belgische technologiesector van het afgelopen jaar. In totaal deden zes bedrijven een gooi naar de titel: Stratics, SAS, Orion, Boomi, KBC en Klea. Uit deze zes deelnemers zijn twee winnaars gekozen. Tot en met 5 september kon je via TechPulse Business op jouw favoriete case stemmen, een tweede winnaar is aangeduid door de adviesraad.

De resultaten zijn binnen. Wie kroont zich tot de eerste winnaar(s) van de TechPulse Business Customer Case Competition? We houden je niet langer meer in spanning.

Winnaar stemronde: KBC

3.055 mensen brachten hun stem uit in de stemronde. Daarbij kwam er één duidelijke favoriet van het publiek naar voren: KBC. Maar liefst 76 procent (2344) van de stemmen ging naar de virtuele assistente van KBC die we kennen als Kate. Om de dienstverlening via de KBC Mobile-app verder te optimaliseren, ontwikkelde KBC met hulp van Google Cloud een virtuele assistent. Kate helpt je met je dagelijkse bank- en verzekeringszaken. Inmiddels heeft Kate ook al een Vlaamse stem gekregen. De virtuele assistente is duidelijk een schot in de roos. In naam van onze lezers roepen we KBC dan ook graag uit tot de dik verdiende winnaar van de TechPulse Business Customer Case Competition 2021.

customer case competition kbc

Winnaar adviesraad: SAS

Maar KBC zal dat podium wel moeten delen. In maart 2020 werd de FOD Volksgezondheid met een ongeziene uitdaging geconfronteerd: de coronapandemie. Ziekenhuizen werden overspoeld met coronapatiënten en al snel kwam Volksgezondheid tot de realisatie dat hun IT-systemen niet meer in staat waren alles te bolwerken. Gelukkig stonden ze niet alleen in de strijd. Met hulp van het Viya-cloudplatform van SAS kon Volksgezondheid accurate voorspellingen maken van de drukte in de ziekenhuizen. Ook leverde het platform een bijdrage in het verwerken van de data uit de Passenger Location Forms en het uitwerken van de vaccinatiestrategie. Deze case toont als geen ander het belang van efficiënte data-analyse in besluitvorming aan; in dit geval kan je zelfs stellen dat de data levens heeft gered. De adviesraad riep daarom SAS als winnaar uit.

customer case competition sas

En zo zit de eerste editie van de TechPulse Business Customer Case Competition er helemaal op, met twee mooie winnaars. We bedanken alle deelnemers voor hun interessante cases. Hieronder kan je ze allemaal nog eens nalezen. Tot volgend jaar!

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business