White paper

Meer flexibiliteit in uw IT-infrastructuur met hybrid cloud

In de digitale economie is flexibiliteit het sleutelwoord. Bedrijven moeten zich snel kunnen aanpassen aan veranderingen in de markt. De hybrid cloud biedt de oplossing.

In de nieuwe digitale economie wordt het steeds moeilijker voor bedrijven om te blijven steunen op hun traditionele IT-infrastructuur.

Legacy systemen groeien over de jaren heen uit tot logge monsters die uw bedrijf uiteindelijk in een wurggreep houden. Ze maken dat u niet langer in staat bent om snel te reageren op veranderingen in de markt, terwijl die net een stuk diverser is geworden en in een steeds sneller tempo evolueert. Bedrijven die zich niet kunnen aanpassen aan deze nieuwe realiteit, lopen het risico uiteindelijk te eindigen als slechts een voetnoot in de geschiedenis.

Flexibiliteit

Om een antwoord te bieden op deze nieuwe uitdagingen, grijpen bedrijven steeds vaker naar de cloud voor hun IT-infrastructuur en applicaties. Flexibiliteit is daarbij de voornaamste reden die wordt opgegeven. Dankzij Software as a Service kan een nieuwe applicatie immers in geen tijd worden afgenomen, om zo een antwoord te bieden op een nieuwe opportuniteit in de markt.

Maar in de digitale economie betekent flexibiliteit meer dan alleen een snelle reactietijd en inwerkingtreding van nieuwe applicaties. Het betekent ook dat je als bedrijf snel aanpassingen moet kunnen doorvoeren binnen interne bedrijfsprocessen, wanneer de markt daar om vraagt. Klanten verwachten vandaag  dat goederen en diensten onmiddellijk beschikbaar zijn, aangepast aan hun specifieke wensen en aan dezelfde hoogwaardige service level agreements die ze gewend zijn uit het verleden.

Meer dan een kopie

Uw IT-infrastructuur moet kunnen voldoen aan deze nieuwe eisen en het mag duidelijk zijn dat een klassieke on premise infrastructuur daar niet langer toe in staat is. Uw bestaande infrastructuur integraal overhevelen naar een cloudomgeving is ook geen goed idee. U verhuist de complexiteit dan alleen maar naar een ander platform.

Om op een efficiënte manier in de wolken te stappen, moet de werking van uw IT-departement worden herdacht en dienen cloudstandaarden te worden aangenomen. Die bieden niet alleen de nodige flexibiliteit, maar zorgen er bovendien voor dat u zich eenvoudiger kan aanpassen aan toekomstige uitdagingen.

De juiste partner

Bij het verkennen van de cloudmogelijkheden, komt u wellicht tot de conclusie dat niet al uw bedrijfsprocessen zomaar naar de cloud kunnen worden verplaatst. Er bestaat geen enkel platform dat de verscheidenheid aan processen en applicaties van een bedrijf volledig kan ondersteunen. De keuze zal daarom eerder vallen op een hybride oplossing waarbij een deel van de processen en applicaties nog steeds on premise wordt gehouden, terwijl een ander deel naar de cloud verhuist.

Het is belangrijk dat u bij het uitbesteden van bepaalde processen naar de cloud op zoek gaat naar een geschikte partner die u niet alleen kan helpen bij uw huidige behoeften, maar ook bij uitdagingen die de markt in de toekomst op u afstuurt.

In de huidige digitale economie is de cloud zijn hypestatus ontgroeid en van cruciaal belang geworden voor de flexibliteit en competitiviteit van uw organisatie.

 

Wilt u meer te weten komen over de hybrid cloud en hoe dit ook voor uw bedrijf een effect kan hebben? Lees dan deze whitepaper: The New Hybrid Approach.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business