Wire

Less is more in UX design, is dit nog relevant in 2022?

User Experience Related Vector Illustration. Flat Modern Design for Web Page, Banner, Presentation etc.
Als je ondernemer bent is het belangrijk om een goede product, dienst, service, website, webshop of app te hebben. Alleen hoe bepaal je of iets goed is?

Hiervoor is het mogelijk om een UX ontwerper in te schakelen. Tegenwoordig zorgt de groei van technologie voor meer concurrenten, waardoor het lastiger is om klanten de beste ervaring te geven tegenover de bestaande concurrenten. Een bekende statement voor een UX ontwerper is de “Less is more” statement. Dit wil betekenen dat het ontwerp zo minimalistisch mogelijk moet zijn. Alleen door de groei van duizenden ontwerpen tegenwoordig lijkt het minimaliseren niet te stoppen, wanneer houdt het minimaliseren dan op? Is er een grens of  niet? Daarom is het de vraag of “Less is more” in UX design nog relevant is?

Less is more in UX design

Een UX ontwerper of ook wel een UX designer is een professional die zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van een fijne/positieve gebruikerservaring, door te kijken naar wat de doelgroep nou precies wil. Bij trustlocal.be kan jij opzoek anar een UX ontwerper. Als je bijvoorbeeld een webdesigner nodig hebt dan kan je webdesign Mechelen contacteren. “Less is more” wordt vanuit het perspectief van UX design gezien als het minimaliseren en simpel houden van het ontwerp voor gebruikers. Het ontwerp moet zo op het oog komen voor gebruikers dat het doel van het ontwerp direct duidelijk in de ogen komt. Er zijn een aantal punten waar je als UX designer mee moet opletten bij het minimaliseren van het ontwerp. Zoals het alleen gebruiken van relevante content, gebruik van white spaces, een flat design met weinig iconen, afbeeldingen gebruiken die ondersteuning gebruiken, consistente lettertype en nog meer. 

Hoe gaat less is more in 2022?

Naast de groei van technologie waardoor er ook een groei is in het gebruik van UX design. Blijft het concept “less is more” relevant in 2022. Bij het opstellen van een design ligt er ook een grens in het bepalen van de content. De design kan niet zo er minimalistisch zijn dat het doel van het ontwerp niet meer te achterhalen valt voor de gebruiker. Hierdoor zal “less is more” altijd relevant blijven voor ontwerpen. Het gaat niet om hoe de concurrenten het doen, maar hoe jij jouw doelgroep een positieve gebruikerservaring kan geven. Dan zal het balletje vanzelf rollen.  Kortom, op de vraag of “less is more” in UX design nog relevant is in 2022? Ja, “less is more” is een effectieve benadering voor UX ontwerpers om zo de fijne gebruikerservaring te stimuleren.

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business