Wire

Hoe kun je besparen op de vaste lasten?

Illustrations that image utilities and family life
Met het besparen op de vaste lasten denk je maandelijks misschien weinig voordeel te behalen, maar per jaar kan dit flink schelen. Je kunt onbewust geld besparen en dit geld kun je weer uitgeven aan andere zaken. De energieprijzen vliegen omhoog en daarom is het belangrijk om ook op de kleine kostenposten te blijven letten. In dit artikel leggen we je uit hoe je kunt besparen op vaste lasten.

Energiekosten besparen

Je kunt de lichten uitzetten wanneer je deze niet nodig hebt, de verwarming een paar graden lager zetten en je apparaten uitzetten wanneer je deze niet gebruikt. Dit zijn allemaal kleine aanpassingen die bijdragen aan het besparen van energie. Overweeg ook om je gloeilampen te vervangen met  ledlampen. Dit kan een flinke besparing opleveren. Slim omgaan met energie kan makkelijk, maar ook leuk zijn, omdat je geld bespaart. Enkele manieren zijn:

  • Laat de thermostaat  in de zomer uit staan, want dan is het binnenshuis al warm genoeg.  
  • Douche een minuut korter. Jij merkt geen verschil, maar jouw energierekening wel. 
  • Daarnaast kun je ook je energiecontract vergelijken. Misschien betaal je sowieso al te veel energiekosten en heb je dit niet door. Soms kun je al veel geld besparen door over te stappen van energiemaatschappij. 

Ga zuinig om met gas, water en licht

Ieder jaar betalen we gemiddeld honderden euro’s aan gas, water en licht. Naast het feit  dat we dit allemaal niet kunnen missen, is het een kostenpost die steeds hoger wordt. We zijn tegenwoordig druk bezig met een duurzaam leven.Waarom beginnen we niet met het verlagen van ons energieverbruik? Haal de stekkers uit het stopcontact en zet de tv uit wanneer je deze niet gebruikt. Gas, water en licht zijn juist de kostenposten waar je op moet letten, dus ga zo efficiënt mogelijk om met apparaten zoals de wasmachine of de vaatwasser. Zet deze alleen aan wanneer de machine helemaal vol zit. Zo ben je efficiënt bezig!

Manieren om energie te besparen

Met je woning kun je ook een steentje bijdragen om energie op te wekken. Overweeg het plaatsen van zonnepanelen. Je kunt deze gebruiken voor je eigen woning of je kunt de energie afstaan. Dit is helemaal aan jou. Daarnaast kun je ook zelfs een windmolen plaatsen wanneer je op een groot terrein woont. Let er ook op dat je de  deur niet onbewust open laat staan, zo houd je alle warmte binnen. 

Door kleine of zelfs grote aanpassingen door te voeren , maken we de wereld samen een stukje duurzamer en bespaart het jou veel energiekosten.! Wacht dus niet en begin vandaag nog!?

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business