Werken in de cloud en het liefste gecombineerd met hybride of remote; Hét ideaal tegenwoordig.

Advertentie

Je laptop openslaan waar jij wilt, en werken waar het jou uitkomt. Mocht jij zo’n geluksvogel zijn en als ZZP’er of freelancer je geld verdienen, of ligt hier je ambitie? Dan zijn er toch een aantal dingen waar je niet zonder kunt, behalve je vertrouwde laptop.

Natuurlijk kun je nog steeds af en toe je (thuis)kantoor inruilen voor die hippe koffietent of misschien wel dat fijne plekje aan het strand. Maar het is wel aan te raden om als bedrijf representatief en professioneel over te komen en daarvoor dien je een aantal zaken op orde te hebben. Hier de top 5!

1. Je laptop is je leven

De eerste is een inkopper, maar het is echt van groot belang dat zodra je je geld online gaat verdienen dat je laptop deugt. Zorg voor een goed formaat, fijne toetsenbord en een bekend besturingssysteem. Bezuinig hier nooit op, dit gaat je veel frustratie schelen.

2. Altijd een plan B

Ondanks dat je natuurlijk de allerbeste laptop hebt aangeschaft, bestaat er altijd een kans op een crash of hack. Om hier niet ’s nachts van wakker te schrikken is het goed om dit allemaal goed vooraf te regelen door middel van back-ups op externe harde schijven of in de cloud. Beide mag ook.

3. De juiste software

Zodra je klanten krijgt, krijg je facturen. Of beter nog; Die mag je gaan versturen. Zorg dat je boekhouding daarom op orde is. Investeer in een goed boekhoudprogramma waar je van de belasting tot je uitgaven kunt bijhouden. Dit maakt het niet alleen makkelijker maar scheelt ook veel tijd én fouten.

4. Eerste indruk

Om betrouwbaar en professioneel over te komen is het ook goed om je te realiseren dat je als ‘remote freelancer’ wellicht de schijn tegen hebt. Zorg daarom voor een deugdelijk online plaatje door middel van een site, logo en social media.

Ontvang je klanten in real life? Dan is een representatieve plek ook aan te raden. Dit hoeft niet altijd een eigen kantoor te zijn, flexibele werkplekken kunnen uitkomst bieden.

5. Hardware

Naast je laptop zul je tóch ook in een aantal ‘harde zaken’ moeten investeren wil je echt een volwaardige business runnen. Koop sowieso een goed bureau en een goede stoel. Daarnaast is het echt een must om een goede printer te hebben.

Je kunt nog zoveel online doen, er zijn momenten dat er toch even een uitdraai nodig is. Ga er niet vanuit dat je wel ‘even ergens’ print. Printshops en dergelijke zijn er steeds minder, niet altijd open en de kwaliteit is afwachten. Dit is echt een kwestie; Better safe than sorry.

Dan nog een bonustip; Mocht je veel in online meetings zitten, zorg dan ook dat je goede hardware hebt zoals microfoons en camera’s. Ga daarnaast altijd voor een zakelijke outfit en achtergrond. Heel leuk die vakantiekiekjes aan de wand, maar bij het sluiten van een zakelijke deal werkt het niet altijd in je voordeel!

Dit artikel is geschreven door één van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.