Hybrid working

Als gevolg van de wijdverspreide verschuiving naar werken op afstand, veroorzaakt door de pandemie, omarmen veel bedrijven nu een hybride werkmodel. Dit betekent dat organisaties, in plaats van de medewerkers fulltime terug naar kantoor te halen, hun personeel de mogelijkheid bieden om hun tijd tussen thuis en kantoor te verdelen.  


Deze stap, die medewerkers in staat stelt te profiteren van de voordelen van werken op afstand en hen tegelijkertijd de mogelijkheid biedt fysiek samen te werken, betekent dat bedrijven ervoor moeten zorgen dat hun personeel is uitgerust met apparaten die aansluiten op hun veeleisende productiviteitsworkflow. Dit betekent dat hoog presterende laptops noodzakelijk zijn, evenals machines die probleemloos op afstand kunnen worden beheerd en professionele beveiligingstools bieden.  

De AMD Ryzen™ 6000 PRO processor heeft een nieuwe generatie laptops voortgebracht die zijn ontworpen met hybride werknemers in gedachten, compleet met ongeëvenaarde prestaties voor videoconferenties, eindeloze aansluitmogelijkheden en een enorme reeks van beveiligingsfuncties op bedrijfsniveau.  

We bekijken enkele van de functies die onmisbaar zijn voor jouw hybride werknemers:


Prestatie 

Werken op afstand, en de verschuiving naar hybride werken dat daarop volgde, heeft een nieuwe manier van werken mogelijk gemaakt. De tijd die wordt besteed aan Microsoft Teams, bijvoorbeeld, is tussen 2020 en 2021 met 100% toegenomen, en werknemers besteden nu meer tijd dan ooit aan het gebruik van cloudgebaseerde toepassingen waarmee ze beter kunnen samenwerken met hun collega’s die op verschillende locaties werken. 

Jouw medewerkers hebben een professionele laptop nodig die deze steeds veranderende en veeleisende taken aankan. Een AMD Ryzen™ 6000 PRO processor gebaseerde laptop kan precies dat; de 6nm “Zen 3+” architectuur maakt niet alleen snelle prestaties mogelijk, maar is ook ontworpen met flexibel werken voor ogen. De HP EliteBook 865 G9 bijvoorbeeld- met een AMD Ryzen™ 7 6800U-processor – maakt gebruik van de intelligente functies van de CPU om de prestaties te versnellen terwijl medewerkers Microsoft Office-applicaties gebruiken tijdens vergaderingen in Microsoft Teams.  

Bovendien ondersteunt de EliteBook 865, dankzij de next-gen connectiviteitsopties van de ingebouwde CPU’s geïntegreerde AMD RDNA™ 2 graphics, de nieuwste HDMI 2.1- en DisplayPort 2.0-standaarden, maximaal vier 4K-schermen en de nieuwste hoogwaardige codecs, zodat jouw medewerkers over de ultieme thuiswerkopstelling beschikken. 

Batterijduur is daarbij tegenwoordig een absolute voorwaarde voor medewerkers die betrouwbare mobiliteit verlangen om overal hybride te kunnen werken. De eerder genoemde HP EliteBook 865 – die ook beschikt over een 14-inch 16:10 beeldscherm, met een gestroomlijnd en lichtgewicht ontwerp en die standaard Windows 11 van Microsoft draait – is beoordeeld als de beste laptop voor zakelijk gebruik als het gaat om de batterijlevensduur, en biedt tot 26,15 uur non-stop productiviteit na één keer opladen2.   

Beveiliging 

Beveiliging is een andere belangrijke overweging bij de keuze van de juiste hardware voor jouw hybride personeelsbestand. 

Een AMD Ryzen™ 6000 PRO PRO-processor laptop helpt jouw medewerkers te beschermen tegen alle vormen van aanvallen. De CPU’s, die de eerste x86-processoren zijn waarin de Microsoft Pluton beveiligingsprocessor is geïntegreerd3, zijn ontworpen om chip-to-cloud bescherming tegen cyberaanvallen te bieden. De Pluton chip helpt bij de eliminatie van aanvalsvectoren en helpt tegelijkertijd kritieke gegevens – zoals identificatiegegevens van gebruikers en encryptiesleutels – te beschermen zodat ze niet in handen van hackers vallen.  

Als je kiest voor een laptop met Ryzen™ 6000 PRO-processor, zoals de Lenovo ThinkPad X13, krijg je bovendien een aantal extra beveiligingstools, van de ingebouwde privacybeveiliging tot de vingerafdrukscanner die in het zakelijke toetsenbord van de laptop is geïntegreerd. 

Beheerbaarheid 

Nu medewerkers hun tijd verdelen tussen thuis en kantoor, om nog maar te zwijgen van cafeteria’s en diverse samenwerkingsruimten, is het voor IT-beheerders een lastige taak geworden om het hoofd te bieden aan een veelheid van apparaten en een eindeloos aantal netwerken. 

Met een laptop op basis van een AMD Ryzen™ 6000 PRO-processor is het beheer van jouw arsenaal aan apparaten echter eenvoudig. De CPU’s worden geleverd met een geïntegreerde AMD-beheersbaarheidsprocessor, die een vereenvoudigde implementatie en beheer biedt die compatibel is met jouw huidige infrastructuur – dus geen dure revisies nodig. 

Als je bijvoorbeeld jouw medewerkers een Ryzen™ 6000 PRO-processor Lenovo Z16-laptop geeft, dan kan je snel en eenvoudig hardware implementeren dankzij de ondersteuning van de CPU voor cloudgebaseerde tools zoals Windows Autopilot. Je beschikt over flexibiliteit dankzij de open standaarden en functies van de processor, en beheer op schaal is eenvoudiger dan ooit dankzij de ondersteuning van Ryzen™ 6000 PRO voor moderne beheeroplossingen, zoals Windows Endpoint Manager.  

Wat is de beste laptop voor jouw werknemers? 

De AMD Ryzen™ 6000 PRO processorgebaseerde laptop, die jouw hybride werknemers zeker alle hulpmiddelen zal bieden die ze nodig hebben om snel en betrouwbaar te werken vanaf elke locatie, wordt nu al geleverd in een aantal professionele laptops.  

Zo is er de Lenovo ThinkPad X13, die niet alleen ongeëvenaarde prestaties en een 24-uurs batterijduur biedt, maar ook beschikt over een 13.3-inch touchscreen monitor met hoge resolutie, een Dolby Audio luidsprekersysteem voor hoogwaardige geluidskwaliteit, en tot 2TB PCIe SSD opslag.  

Lenovo heeft ook de ThinkPad Z16 opgewaardeerd met een AMD Ryzen™ 6000 PRO-processor. Dit betekent dat deze stijlvolle laptop nu de ideale machine is voor zowel medewerkers met veeleisende workflows, als degenen die werken in de creatieve industrie die haarscherpe beelden en flitsende grafische prestaties nodig hebben. Naast de krachtige interne onderdelen beschikt de ThinkPad Z16 over een enorm 16-inch beeldscherm, een beeldschermbreed toetsenbord en ondersteuning voor eindeloos veel accessoires dankzij de reeks van ingebouwde poorten. 

Ook HP is er snel bij met een upgrade voor de eersteklas EliteBook 845 met een AMD Ryzen 6000 processor. De compacte laptop beschikt ook over de optie van 4G voor werken onderweg. 

Welke AMD Ryzen™ 6000 PRO processorgebaseerde laptop je ook voor jouw werknemers kiest, kan je er gerust op zijn dat het apparaat bescherming biedt tegen hackers, jouw medewerkers in staat stelt de meeste veeleisende taken uit te voeren en ervoor zorgt dat de laptop, wáár er ook gewerkt wordt, makkelijk te beheren is.  

©2022 Advanced Micro Devices, Inc. Alle rechten voorbehouden. AMD, het AMD-pijllogo, RDNA, Ryzen en combinaties daarvan zijn handelsmerken van Advanced Micro Devices, Inc. Andere productnamen die in deze publicatie worden gebruikt, dienen uitsluitend ter identificatie en kunnen handelsmerken van hun respectieve eigenaars zijn.  

Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.