Wire

Refurbished elektronica wint aan populariteit

gboard
© Unsplash / Jonas Leupe
Is je telefoon, tablet of laptop aan vervanging toe? Dan is de kans groot dat je voor die vervanging ook kijkt naar refurbished exemplaren. Refurbished elektronica wint aan populariteit en dat heeft verschillende redenen.

Wat verstaan we onder refurbished?

Hoewel de term ‘refurbished’ steeds meer ingeburgerd raakt, is nog niet iedereen hiermee bekend. Dit Engelse woord kun je in het Nederlands vertalen met ‘gereviseerd’. Er wordt nog weleens gedacht dat het een term is die gebruikt kan worden voor tweedehands toestellen, maar dit klopt lang niet altijd. Refurbished iPads, telefoons en laptops zijn namelijk tweedehands, maar voor die nieuwe ronde wel volledig gecontroleerd en waar nodig gerepareerd. Je krijgt hierdoor dus een opgewaardeerd product, die qua kwaliteit en gebruik vaak niet onder doet voor gloednieuwe exemplaren.

Voordelig nieuwe apparatuur

Een belangrijke reden voor de groeiende populariteit van refurbished apparatuur is de kostenbesparing. Meestal zijn de gereviseerde exemplaren namelijk flink goedkoper dan nieuwe apparaten met dezelfde specificaties en kwaliteit. Heb je een beperkt budget en wil je zoveel mogelijk waar voor je geld? Dan is het zoeken naar een gereviseerd exemplaar dus een goede optie. Vooral bij grote, bekende merken zoals iPhone en Samsung zijn de nieuwste modellen vaak relatief duur. Het is dan dus de moeite waard om een refurbished, eventueel wat ouder model aan te schaffen met vergelijkbare kwalificaties maar een lagere prijs.

Ga voor duurzaam

Een andere belangrijke oorzaak voor de groeiende populariteit van refurbished apparaten is hun milieuvriendelijkheid. Kies je voor een gereviseerde telefoon of tablet? Dan voorkom je dat er nieuwe apparaten geproduceerd moeten worden. Gevolg daarvan is dat de vraag naar grondstoffen voor nieuwe apparatuur ook minder wordt. Daarnaast scheelt het veel energie als er minder nieuwe producten gemaakt moeten worden. Maar er zit nog een duurzaam aspect aan refurbished elektronica: door oude apparatuur te recyclen heb je minder afval en daardoor minder milieuvervuiling.

Goed van kwaliteit

Heb je weleens overwogen om een tweedehands telefoon te kopen, maar heb je dat uiteindelijk niet gedaan omdat je bang was dat de telefoon niet goed zou zijn? Dan ben je zeker niet de enige! En dat is begrijpelijk, want vaak krijg je bij tweedehands aankopen weinig of zelfs geen garantie. Dat is bij refurbished toestellen gelukkig in veel gevallen anders. Er zijn verkopers die garantie geven voor soms nog een langere periode dan bij nieuwe toestellen het geval is. En een groot pluspunt is dat alle gereviseerde toestellen grondig worden geïnspecteerd en getest, voordat ze weer verkocht worden. Dus weet je vrij zeker dat ze in goede staat en van goede kwaliteit zijn.

Steeds meer keus

Als je kijkt naar bovenstaande voordelen, kun je je afvragen waarom refurbished apparaten nog niet zo populair waren als nieuwe apparaten. Een mogelijke verklaring hiervoor is dat het aanbod van gereviseerde apparatuur eerder beperkter was. Hierdoor was het lastiger om betrouwbare en hoogwaardige refurbished apparaten te vinden. Dit is de laatste jaren echter veranderd, mede dankzij de opkomst van online platforms en retailers die hierin gespecialiseerd zijn. Als je op zoek bent naar goede aanbiedingen is de kans daardoor veel groter dat je slaagt. En daardoor is de kans groot dat de populariteit van refurbished elektronica de komende jaren zal blijven toenemen.


Dit artikel is geschreven door een van onze partners. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business