Achtergrond, event

Een eerste kennismaking met de nieuwe HP G9 laptops

HP heeft zijn G9-laptopreeks officieel voorgesteld in België. We kregen de nieuwe Elitebook 805, Elite Dragonfly G3 en veel meer te zien.

HP kondigde zijn nieuwste pc line-up G9 in januari al aan tijdens CES 2022, maar het duurt natuurlijk altijd even tegen dat de producten de overtocht vanuit de Verenigde Staten naar ons land maken. Dat gebeurde gisteren op een wel zeer originele manier. HP nodigde de pers uit in de Studio 100 Story Studio in Antwerpen voor een immersieve belevenis. Zo kregen we een unieke blik op wat HP dit jaar voor ons in petto heeft

Centraal stonden natuurlijk HP’s nieuwe G9 laptops, maar we kregen onder meer ook krachtige workstations, desktops en monitoren te zien. De nieuwe productlijn staat volledig in het teken van hybride werken, waarbij we altijd en overal het beste materiaal ter beschikking moet hebben om in optimale condities te kunnen (samen)werken. De G9 toestellen streven naar een optimale mix tussen mobilitieit en rekenkracht.

HP G9: dit zijn de nieuwe laptops van HP

De G9-reeks omvat alle bekende merknamen van de computerfabrikant. Zo introduceert HP binnen zijn Elitebook-reeks de 805 G9 en 605 G9 met nieuwste generatie chipsets van AMD Ryzen, terwijl de Elitebook 1040 G9, 800 G9 en 600 G9 steunen op een 12th Gen Intel Core-processor. HP voegt ook nog twee x360 2-in-1 laptops, 1040 en 830, toe aan dat portfolio. Binnen de ProBook-reeks zien we de 400 G9 met Intel-processor en de 405 G9 met AMD Ryzen-chip.

Wie vaak onderweg is, zal verheugd zijn dat de HP Elite Dragonfly ook een nieuwe generatie krijgt. We omschrrven de Elite Dragonfly G2 al als ‘de perfecte 2-in-1 laptop’ en ook van de G3 verwachten we veel. De nieuwe generatie is nog lichter dan zijn voorganger en heeft een totaalgewicht van minder dan 1 kilogram, al zou de laptop niet aan rekenkracht mogen inboeten. Ook de 3:2-beeldverhouding is een opvallend designverschil in de Elite Dragonfly G3. HP lanceert ook een Elite Dragonfly Chromebook.

hp elite dragonfly g3
Image Credit: HP

Wie wat meer power wenst, wordt op zijn wenken bediend met de ZBook Firefly G9. Deze laptops bieden de nodige rekenkracht die vereist voor het zwaardere grafische werk, zoals we bij het testen van de G7 al aan der lijven ondervonden. Dit type laptops wordt zelfs ingezet door de NASA om het ISS draaiende te houden.

Desktops en monitoren

‘De desktop is nog niet dood’, klonk het duidelijk tijdens het evenement. De HP Envy desktop is de geschikte desktop voor het dagelijkse werk, terwijl de krachtpatsers zich kunnen uitleven met de Z2 Mini G9. Qua ontwerp lijkt deze compacte desktop op de Apple Mac Pro; het heeft diezelfde raspachtige vorm. HP zet er nog wel een handvat bovenop voor wie zijn desktop na de werkuren graag mee naar huis neemt. Je kan de Z2 Mini G9 los op je bureau plaatsen of vastmaken aan een monitor.

Een desktop vereist natuurlijk een display en HP zal dan uiteraard ook een nieuwe reeks monitoren uitbrengen in 2022. Wie het graag groots ziet, zal met de HP Z40c Curved UHD of Z34c Curved display zeker geen schermruimte tekortkomen. De E- en M-series zijn displays die gebouwd zijn om optimaal te renderen tijdens videomeetings, een belangrijk onderdeel van het hybride werken. De 5MP-webcam is kantelbaar om de optimale positie en zorgen er softwarematig ook voor dat je altijd goed in beeld wordt gebracht.

Al deze producten zullen spoedig beschikbaar zijn in België, maar dit kan van product tot product nog wel verschillen. Wil je dieper graven in de specs van deze producten, dan kan je via deze pagina de specsheets downloaden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business