Business

Bedrijven VS niet klaar voor cyberaanval

De meeste Amerikaanse bedrijven zijn niet voorbereid op een georganiseerde cyberaanval. De focus ligt vooral op het tegenhouden van individuele hackers en het blokkeren van pornografie op hun netwerk.

Dat zijn de voornaamste vaststellingen uit een rondvraag bij ruim vijfhonderd IT- en securitymanagers, bedrijfsleiders en politie-autoriteiten in de VS. Uit de cijfers blijkt dat hackers als gevaarlijkste bedreiging worden gezien, gevolgd door insiders en buitenlandse entiteiten.

Volgens het rapport, dat werd uitgevoerd in opdracht van consultancybedrijf Deloitte, zijn hackers het makkelijkst te ontdekken. Toch kan een aanval vanuit een bepaald land of van een georganiseerde misdaadbende meer economische schade aanrichten en tegelijk vaak onontdekt blijven.

Beveiliging is gedateerd
Cybercriminaliteit is vandaag veel professioneler en grootschaliger dan vroeger. Dat komt doordat er veel meer mee te verdienen valt. Tegelijk zijn bestaande beveiligingstechnieken stilaan gedateerd.

Het rapport stelt dat veel geld investeren niet noodzakelijk de beste oplossing is. Wel moet er gekeken worden naar belangrijke details zoals patchmanagement, tijdelijke wachtwoorden hanteren en accounts met beperkte rechten gebruiken. Ook het correct afsluiten van de inloggegevens van ex-werknemers zijn belangrijk om een virtuele inbraak te vermijden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business