Business

Inkomen topman Cisco verdubbeld

Cisco-topman John Chambers ziet zijn loon stijgen, van 9,2 miljoen dollar vorig jaar naar 18,9 miljoen in 2010. Aanleiding is het herstel na de crisis.

De hogere vergoeding is een heel pakket van inkomsten voor Chambers. Hij ziet meer geld komen uit zijn aandelenopties en uit een bonus in cash.

De aandelenopties zijn goed voor 13,9 miljoen dollar, terwijl dat vorig jaar nog maar 6,7 miljoen was. Zijn salaris is gestegen met 1,9 procent tot 382.212 dollar.

Uit een aanmoedigingsplan van Cisco bemachtigde Chambers een bonus van 4,6 miljoen dollar. Het jaar ervoor had hij die bonus niet. In plaats daarvan keerde hij zichzelf in 2009 twee miljoen dollar uit.

Goed jaar voor Cisco
Vorige maand bleek nog dat netwerkspecialist Cisco in het vierde kwartaal minder goed presteerde dan verwacht. Dat lag volgens Chambers toen aan de economische onzekerheid in dat kwartaal, waardoor klanten meer de knip op de beurs hielden.

Toch was het een goed jaar voor Cisco. De winst lag aan het einde van fiscaal jaar 2010 zo’n 79 procent hoger dan een jaar eerder. De verkoop van heel 2010 oversteeg die van 2009 met 10,9 procent. De winst lag 26,6 procent hoger.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business