'Apple wil Hulu kopen'

Apple zou van plan zijn een bod uit te brengen op videostreamingsite Hulu. Al is het niet de enige geïnteresseerde.

Volgens anonieme bronnen van Bloomberg zijn er momenteel gesprekken tussen de twee. Op Hulu kan je afleveringen van verschillende populaire tv-shows zoals The Simpsons gratis herbekijken. De dienst is echter niet in ons land beschikbaar.

Officiëel wordt er geen reactie gegeven op het gerucht. Apple heeft tijdens zijn kwartaalresulstaten eerder deze week al wel gezegd dat het de catalogus van iTunes zal uitbreiden. Een overname van Hulu zou daar meteen een hoop materiaal aan toevoegen waarmee de dienst beter kan concurreren met bedrijven als Amazon of Netflix.

Hulu, dat eigendom is van Disney, News Corp, Comcast en andere investeerders hebben de dienst sinds vorige maand te koop gezet. Daar zouden intussen al enkele geïnteresseerden op zijn afgekomen.

Een van die geïnteresseerden zou Yahoo zijn dat voor twee miljard dollar vier of vijf jaar exclusieve toegang zou willen tot het huidige aanbod van shows en oudere films. Al zouden de eigenaars van hulu die explusiviteit maximaal twee jaar willen vasthouden. Ook bij Google, Amazon en Microsoft zou er interesse zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business