Business

Nieuwe Veeam Data Platform als beschreming tegenransomware-aanvallen

Veeam Software heeft Veeam Data Platform aangekondigd. een platform dat meer geavanceerde gegevensbeveiliging, -herstel en hybride cloudmogelijkheden biedt dan ooit tevoren.

Het Veeam Data Platform voldoet aan de drie belangrijkste vereisten om een bedrijf draaiende te houden ten tijde van een incident: gegevensbeveiliging, gegevensherstel en gegevensvrijheid om overal back-ups te maken en gegevens te gebruiken zonder platform- of cloud-lock-in. De drie enterprise-grade edities binnen het Veeam Data Platform zijn: Foundation, Advanced en Premium. Alle edities bevatten Veeam’s bekroonde VBR en Instant Recovery; de Advanced en Premium-edities bieden ook geavanceerde resiliency-functies, waaronder monitoring, analyse en herstel.

  • Foundation Edition: meest complete dataprotectie met VBR v12, met meer dan 500 nieuwe functies en verbeteringen
  • Advanced Edition: Combineert VBR met Veeam ONE om klanten diepgaande, intelligente monitoring en observatie te bieden om back-up- of herstelproblemen te identificeren en op te lossen voordat ze ontstaan.
  • Premium Edition: moderne dataprotectie en herstelmogelijkheden als premium aanbod met VBR, ONE en Veeam Recovery Orchestrator. Premium voegt een volledige automatisering van complexe herstelprocessen toe met bijna nul RPO’s. Premium Edition-klanten komen ook in aanmerking voor de nieuwe Veeam Ransomware Warranty, die de kosten van gegevensherstel tot 5 miljoen dollar kan dekken.

“Organisaties zijn kwetsbaarder dan ooit. In de afgelopen twaalf maanden is 85% van de organisaties minstens één keer aangevallen; een stijging ten opzichte van 76% vorig jaar”, zegt Danny Allan, CTO en Senior Vice President Product Strategy bij Veeam“We begrijpen dat IT-leiders het gevoel hebben dat ze niet voldoende beschermd zijn en aangezien IT-omgevingen steeds complexer en veeleisender worden, is het duidelijk dat moderne dataprotectie moet worden geïntegreerd in een allesomvattend cyberplan. Het Veeam Data Platform brengt het beste van Veeam’s oplossingen samen in één platform voor ongeëvenaarde beveiliging, betrouwbaar gegevensherstel en gegevensvrijheid. Het is ontworpen om onze klanten de keuze te geven om de oplossing te gebruiken die bij hun behoeften past.”

Al de edities van het Veeam Data Platform maken gebruik van de nieuwste back-up- en hersteltechnologie van VBR v12:

  • Direct-to-object opslagback-ups: profiteer ten volle van de onbeperkte schaalbaarheid van on-premises objectopslag en opslag in de cloud zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Stuur back-ups rechtstreeks naar Veeam’s ecosysteem van objectopslag-partners of maak rechtstreeks een back-up van edge-locaties naar objectopslag in de cloud.
  • Betrouwbare immutability voor elke workload: Zorg dat back-ups altijd hersteld kunnen worden met uitgebreide immutabillity-opties van vertrouwde leveranciers, waaronder on-premise object-, block- en file opslag, beveiligde opslagplaatsen en deduplicerende opslagapparatuur, cloudobjectopslag en tape.
  • Cyber resilient: maak een snelle reactie op ransomware-aanvallen mogelijk door alleen veilige gegevens te identificeren, te waarschuwen en te herstellen, middels onder andere automatisering en bewezen herstel-orkestratie voor alle workloads. Maak zero trust mogelijk met multi-factor authenticatie (MFA), wachtwoordloze serviceaccounts (gMSA) voor Windows en eenmalige inloggegevens voor Linux, en versterk de verdediging tegen cyberaanvallen met Kerberos- en IPv6-omgevingsondersteuning.
  • Geoptimaliseerd voor de hybride cloud: bereik meer efficiëntie en beveiliging in de hybride cloud met immutable back-ups voor cloud-native AWS- en Microsoft Azure-workloads, nieuwe cloud-geïntegreerde agents voor lift-and-shift-workloads en uniforme cloudmonitoring en -rapportage.
  • Ecosystem Excellence: Veeam Universal Storage API 2.0 en de nieuwe Smart Object Storage API bieden een nog meer toekomstbestendige manier voor bedrijfsschaalbaarheid en offsite veerkracht. De eerste partners die integreren met deze nieuwe API’s zijn Pure StorageScality en Object First.

De uitgebreide monitoring- en analyseoplossing van Veeam levert intelligente inzichten en zichtbaarheid binnen de nieuwe Veeam Data Platform Advanced- en Premium-edities om problemen te identificeren en op te lossen voordat deze ontstaan. Hierdoor wordt de hoogste bescherming van kritieke gegevens gegarandeerd. De nieuwste versie biedt nieuwe mogelijkheden en omvat ondersteuning voor nog meer Veeam-back-upoplossingen (inclusief Veeam Backup for Microsoft 365). Daarnaast omvatten nieuwe monitoring- en inzichtmogelijkheden rapportage over immutability en de dataprotectie-status voor multi-cloud.

De nieuwe Premium Edition bevat daarnaast herstelorkestratie, een van de krachtigste tools om de hersteltijd te verkorten en vertrouwen te geven in de veerkracht van het bedrijf. Door het plannen, testen en orkestreren van de stappen die nodig zijn om te herstellen van een incident, kunnen bedrijven hun bedrijfsvoering vereenvoudigen en hun back-up-compliance bewijzen. Het Veeam Data Platform biedt geautomatiseerd, georkestreerd herstel naar Microsoft Azure, direct herstel van Veeam Agents-back-ups als virtuele machines (VM’s) en een geautomatiseerde herstel-rollback voor opgeschoond, ransomware-vrij gegevensherstel.

Platformextensies kunnen aan elk van de Veeam Data Platform-edities worden toegevoegd of standalone worden uitgevoerd, inclusief back-up voor Kubernetes met Kasten K10 by Veeam, Veeam Backup for Microsoft 365 en Veeam Backup for Salesforce.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business