Business

Cybersec Europe haalt internationale experts naar Brussel

De grootste cybersecuritybeurs van Europa keert op 19 en 20 april 2023 terug naar Brussel. Na de succesvolle eerste editie van vorig jaar trekt de organisatie meer dan ooit de internationale kaart.

Er worden zo’n 130 exposanten en 5.000 bezoekers verwacht tijdens dit tweedaagse event. De beurs inspireert niet alleen met relevante internationale sprekers en exposanten, maar geeft bezoekers ook de tools en handvaten om de juiste cybersecuritystrategie te bouwen voor een wereld in continue en snelle verandering.

Cybercriminaliteit kent geen grenzen en de markt evolueert vandaag zo snel dat niemand nog over alle kennis beschikt. Daarom zorgt Cybersec Europe voor een Europees platform waarop bezoekers en sprekers hun verhalen en oplossingen met elkaar delen. Na de geslaagde eerste editie van vorig jaar – Cybersec Europe is de opvolger van Infosec Belgium – pakt de organisatie van de beurs opnieuw uit met een ruim aanbod aan exposanten, sprekers en getuigenissen die aantonen hoe belangrijk het is om het cybersecurityverhaal tastbaar te maken in de organisatiecultuur.

Kwalitatieve en inspirerende content vormt de rode draad doorheen het programma van de beurs. Op beide dagen komen verschillende internationale experts aan het woord. Zij brengen verhalen die relevanter zijn dan ooit en kaarten uiteenlopende thema’s aan zoals de psychologie achter een sterke cybersecuritystrategie, de uitdagingen rond kwantumcomputing, Generative AI (denk maar aan ChatGPT) of de maatschappelijk en business impact van misinformatie.

Cybersec Europe in Brussel

Net zoals vorig jaar kiest Cybersec Europe voor Brussel. Geen toevallige keuze, aangezien de Europese hoofdstad de centrale hub is van waaruit de wet- en regelgeving en de kennis rond cybersecurity met de beleidsmakers van de verschillende EU-lidstaten wordt gedeeld. Cybersec Europe reikt niet alleen kennis aan, maar brengt die ook feilloos samen met de tools van exposanten op de beursvloer, zodat bezoekers uitgerust zijn om hun business te beveiligen.

“De meeste organisaties werken vandaag met systemen die met elkaar integreren en voortdurend data uitwisselen. Dat maakt cybersecurity complexer dan ooit. Een aanval kan uit iedere hoek komen en de hele business verstoren. Op Cybersec Europe leer je niet alleen wat de risico’s zijn, bezoekers ontdekken ook hoe ze hun organisatie bewust maken van cybersecurity, hoe ze preventief kunnen optreden en hoe ze de business optimaal verdedigen tegen mogelijke aanvallen”, zegt Mick den Dijker, woordvoerder van Jaarbeurs, de organisator van Cybersec Europe.

Samenbrengen van de markt

Cybersec Europe is de go-to-hub voor iedereen die zich bezighoudt met cybersecurity. De beurs brengt internationale partijen samen om ideeën uit te wisselen en nieuwe samenwerkingsverbanden op te zetten. Hiervoor biedt Cybersec Europe ruimte voor ongeveer 130 exposanten en meer dan 5.000 bezoekers. Per dag vinden er ruim 100 sessies plaats, waaronder meer dan tien keynotes, panelgesprekken en diepte-interviews.

Enkele van de boeiende sprekers die op de beurs aan het woord komen, zijn:  Ksenia Lliuk, voormalig hoofd onderzoek in de bestrijding van desinformatie tijdens de Oekraïne-oorlog; Nina Schick, internationale autoriteit op het gebied van Generative AI; Pablo Ballarin Usieto, medeoprichter van Balusian, cybersecurity adviseur, professor en lid van de ISACA Valencia Raad van Bestuur; Ramses Gallego, International CTO, OpenText Cybersecurity; en Iretioluwa Akerele, oprichter van Cybarik Limited en winnaar van de Young CISO Award 2022.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business