Business

Top 5 trends voor multicloudbeheer in 2023

Een effectieve multicloudstrategie kan de kwaliteit van de dienstverlening verbeteren en tegelijkertijd de veiligheid verhogen en de banden met partners versterken - de sleutel tot waarde ligt in de manier waarop organisaties hun multicloudinfrastructuur beheren.

Nu bedrijven een periode van economische onzekerheid, veranderende werkgewoonten en verhoogde cyberdreigingen doormaken, ondersteunt de invoering en verfijning van multicloud-mogelijkheden de inspanningen om duurzaam te schalen en aan de strategische doelstellingen te voldoen. Volgens Jerome Dilouya, CEO van InterCloud.

Als bedrijven het potentieel van een multicloud-strategie echter volledig willen benutten, moeten ze vijf belangrijke trends aanpakken die de markt vandaag de dag beïnvloeden.

1. Cyberveiligheid versterken is een zakelijke noodzaak

Een van de belangrijkste trends die InterCloud signaleert, is de noodzaak om de cybersecurity te verbeteren. Dit wordt gedreven door een snelle toename van aanvallen zoals ransomware, waarbij het Digital Defense Report 2022 van Microsoft tussen juni 2021 en juli 2022 een groei van 40% op jaarbasis in aanvallen registreert. De wereldwijde uitgaven voor beveiliging en risicobeheer stijgen al enorm en zullen in 2023 naar verwachting met 11,3% toenemen, waarbij cloudbeveiliging naar verwachting de sterkste groei zal kennen.

Dilouya merkt op: “Hybride cloud implementaties ervaren beveiligingsschendingen omdat er te veel bewegende delen en variaties in beveiligingsconfiguraties zijn, waardoor het vermogen van organisaties om consistente beveiliging te implementeren in hybride omgevingen wordt uitgedaagd.

“Het beveiligen van uw netwerk met een agnostisch multicloud-platform is een effectief filter tegen schadelijk verkeer, terwijl Application Programmable Interfaces (API) en telemetrie de risico’s verminderen door real-time monitoring, event-correlatie en automatisering.”

2. Economische onzekerheid vereist beter kostenbeheer

60% van de infrastructuur- en operationele leiders meldt aanzienlijke kostenoverschrijdingen bij de publieke cloud die een negatieve invloed hebben op hun budgetten.

“De aantrekkelijke economische aspecten van de cloud worden soms afgezwakt door de kosten van migratie, modernisering en de bouw van platforms, waarbij de verborgen kosten van de cloud IT-budgetten in de war kunnen sturen. Cloud service providers (CSP’s) hebben ook verschillende prijsstructuren, en daarom moet multicloud worden ondersteund met zichtbaarheid en observeerbaarheid om de echte waarde ervan te ontsluiten,” vervolgt Dilouya.

“Met een wereldwijd bereik van een enkel mutlicloud-connectiviteitsplatform kunnen ondernemingen hun kosten verlagen door de efficiëntie te verhogen en de noodzaak om de connectiviteit met meerdere CSP’s tegelijk te beheren, weg te nemen. Bedrijven zouden ook moeten zoeken naar een multicloud-connectiviteitsplatform met ingebouwde SLA’s die in alle clouds integreren, waardoor de kostbare noodzaak om meerdere cloudnetwerkovereenkomsten te onderhouden vervalt.”

3. Schaal op snelheid met digitalisering

Digitalisering heeft de bedrijfsregels verscheurd en weer in elkaar gezet, met ontwrichtende bedrijfsmodellen die traditionele organisaties dwingen digitaal te gaan werken om concurrerend te blijven.

“Digitaal geactiveerde bedrijven zijn uitgerust om snel te schalen, met diensten die door klanten overal ter wereld kunnen worden geconsumeerd. Het leveren van uitzonderlijke klantenservice is cruciaal voor wereldwijde ondernemingen en indien correct beheerd met behulp van het juiste platform, helpt een multicloudstrategie bij het leveren van transformationele ervaringen, waarbij een consistent serviceniveau wordt gegarandeerd, ongeacht waar klanten zich bevinden of hoe ze zich verplaatsen,” voegde Dilouya toe.

4. Analytics at Edge stimuleert de behoefte aan gedistribueerd gegevensbeheer

Uit recente ramingen blijkt dat de wereld in de komende drie jaar meer gegevens zou kunnen genereren dan in de afgelopen 30 jaar, en bedrijven moeten worden uitgerust om met deze stortvloed aan informatie om te gaan.

Dilouya vervolgt: “De vraag naar lokale gegevensanalyse en gegevensuitwisseling ter ondersteuning van digitale workflows overtreft het vermogen van organisaties om gegevens te classificeren, te beveiligen, te transporteren en te verwerken in verschillende regio’s.”

“Multicloud-connectiviteitsplatforms stellen bedrijven in staat om een data-architectuur te implementeren die data aan de rand vastlegt en veilig transporteert naar de dichtstbijzijnde locaties voor verwerking om real-time inzichten te leveren.”

5. Uitbreiding van de waardeketen creëert verstorende digitale ecosystemen

Digitale bedrijfsecosystemen gedijen in gedeelde platforms omdat de gecureerde omgevingen bedrijven in staat stellen hun krachten te bundelen, te cocreëren en te innoveren met partners.

Dilouya concludeerde: “Digitale bedrijfsecosystemen omvatten een netwerk van partners, ontwikkelaars en klanten, en de cloud vergroot de interconnectiviteit tussen deze verschillende belanghebbenden.

“Ondernemingen die de voordelen willen benutten, moeten een cloudnetwerkinfrastructuur implementeren die een wereldwijd gedistribueerd netwerk ondersteunt en partnerschappen met slimme interconnectie binnen een veilige omgeving vergemakkelijkt.”


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business