Business

2 Awards voor Belgische tak Capgemini

Capgemini Awards
OutSystems, een toonaangevende leverancier van low-code applicatieontwikkelingsplatforms, heeft aangekondigd dat de Belgische tak van de welbekende technologieconsultant en implementatiepartner Capgemini, werd bekroond met de 2 prestigieuze OutSystems Awards.

Met de EMEA ARR Partner Award wordt het harde werk van Capgemini in 2022 beloond. Ze genereerden in 2022 ​ immers het hoogste bedrag aan jaarlijkse terugkerende inkomsten binnen de regio voor OutSystems.

Daarnaast ontving Capgemini ook de Global CEO Award als blijk van waardering voor de kwaliteit van de deals die het binnenhaalt en de impact die het heeft op de business van haar klanten.

De EMEA ARR Partner Award

De OutSystems EMEA ARR Partner Award wordt jaarlijks uitgereikt aan de partner die de hoogste groei in jaarlijkse terugkerende inkomsten (ARR) heeft gerealiseerd en tegelijkertijd uitblinkt in klanttevredenheid en succesvolle projecten.

De uitzonderlijke groei die Capgemini voor OutSystems genereerde is het resultaat van verschillende belangrijke digitaliseringstrajecten, waarvan er één bijzondere aandacht verdient: Carrefour, die door gebruik van AI op koopgedrag kan anticiperen.

Carrefour wordt digitale retailer

Het partnership met de supermarktgigant Carrefour was niet alleen de grootste deal die Capgemini wist te bezegelen, het is ook een schoolvoorbeeld van goed advies en van hoe men met OutSystems zowel IT- als businessvoordelen kan realiseren.

Carrefour heeft zich de missie gesteld om de nummer 1 digitale retailer ter wereld te worden. Om die ambitie waar te maken vroegen ze Capgemini om hulp. De retailer wilde de beschikbare data maximaal benutten zodat er analyse en artificiële intelligentie (AI) op los kon laten om zo waardevolle aankoopvoorstellen te kunnen doen aan haar winkeluitbaters. Dankzij deze aanbevelingen, die beschikbaar worden gesteld in gebruiksvriendelijke applicaties gebouwd met het OutSystems high-performance platform, kunnen de winkeliers anticiperen op trends en koopgedrag. Hierdoor blijven ze niet met overstocks zitten en moeten ze minder bederfbare goederen weggooien. Het design en de UX van de applicaties werden echt afgestemd op de werkomstandigheden op de winkelvloer waardoor het gebruikscomfort aanzienlijk verhoogde en er minder fouten worden gemaakt.

Capgemini hielp Carrefour ook om voor een echte multichannel klantenervaring te zorgen. Dankzij data-analyse kan de retailer nu echt gepersonaliseerde aanbiedingen tot bij zijn klanten brengen. Met enkele eenvoudige kliks in een gebruiksvriendelijke en fris ogende mobiele applicatie kan de shopper makkelijk items aan zijn boodschappenlijstje toevoegen. Zit hij later aan zijn computer en denkt hij nog aan iets, kan hij ook via de website zijn lijstje aanvullen. Klanten kunnen vervolgens eenvoudig kiezen of ze hun boodschappen aan huis geleverd willen, ze liever afhalen in een winkel of ze zelf door de rayons lopen. In dat laatste geval zal de klant bij het afrekenen een waarschuwing krijgen als hij iets vergeten is en kan hij het laten naleveren. Dankzij deze aanpak mist Carrefour minder verkoop.

De adviezen van Capgemini om de IT-architectuur van Carrefour volledig te hertekenen en gebruik te maken van het high-performance low-code platform van OutSystems om nieuwe toepassingen te bouwen en bestaande applicaties te herwerken met maximale aandacht voor de gebruiker zorgden ervoor dat de winkelketen een efficiënter aankoop- en stockbeleid heeft met minder waste en meer omzet.

Global CEO Award

Capgemini werd onderscheiden met de CEO Award die de partner onderscheidt die het meest significante effect op de OutSystems business van het jaar heeft gehad. Capgemini presteerde in feite beter op veel gebieden van hun OutSystems-praktijk, waaronder verkoop, levering, certificeringen, autorisaties en klanttevredenheid. Hun voortdurende investeringen in de opbouw van capaciteiten in het hele bedrijf illustreren het rendement dat zij en hun klanten realiseren door met OutSystems samen te werken.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business