Business

Thuisbankieren zonder kaartlezer: ING lanceert ING QR Code

ING QR Code
© ING
Klanten van ING België hoeven hun kaartlezer niet meer altijd en overal bij zich te hebben om ​in te loggen of ​een transactie ​te doen​ via hun computer. Dit kan voortaan met de ING QR Code, een primeur binnen het Belgische bankenlandschap. Op die manier maakt de bank thuisbankieren gemakkelijker voor particuliere en professionele klanten. Het is bovendien een antwoord op het fenomeen dat steeds minder mensen een kaartlezer bestellen, omdat ze meer mobiel bankieren. De slimme technologie waarmee de ING QR Code is ontwikkeld, is ten​​slotte een extra wapen in de strijd tegen cybercriminelen.

Je herkent het zeker en vast. Je wil bankzaken regelen via je pc of laptop, maar je hebt geen kaartlezer bij de hand om in te loggen? Of weet je nog, die keer dat je op het punt stond om een transactie te ondertekenen, maar het opnieuw zoeken was naar een kaartlezer of dat de kaartlezer net op dat moment niet werkte?

ING België maakt komaf met dit soort situaties dankzij de ING QR Code. Een primeur in het Belgisch bankenlandschap waardoor klanten die thuisbankieren, niet langer altijd en overal hun kaartlezer bij zich moeten hebben om in te loggen of om een transactie te ondertekenen.

​Sali Salieski, Head Retail & Private Banking bij ING België:Wanneer je wil inloggen via je computer op Home’Bank of Business’Bank, kan je klikken op de ING QR Code. Er komt een QR-code tevoorschijn die je kan scannen met je ING Banking-app. Wanneer je de app opent, zie je meteen een scanner die de QR-code op jouw computerscherm leest. Vervolgens kan je je identificeren via een cijfercode, Face ID of Touch ID. Wanneer je dan een transactie wil ondertekenen die je normaal met jouw kaartlezer zou doen, ontvang je op je smartphone onmiddellijk een melding om deze transactie te bevestigen. Wie geen smartphone heeft, kan uiteraard de kaartlezer blijven gebruiken.

​Nieuwe technologie houdt cybercriminelen op afstand

ING België schakelt met de invoering van de ING QR Code een versnelling hoger om bankieren via Home’Bank en Business’Bank makkelijker te maken. Het is het resultaat van ongeveer een jaar samenwerking tussen meer dan 250 technologie- en bankspecialisten binnen ING uit negen verschillende landen. De bank voegt hiermee, naast de kaartlezer en itsme, een derde beveiligde optie toe om online te bankieren. ING is de eerste bank in België die deze innovatie in de markt zet.

Het verkleinen van de elektronische afvalberg

De ING QR Code is er niet alleen om online bankieren makkelijker en eenvoudig te maken. ING draagt er ook z’n steentje mee bij aan het verkleinen van de elektronische afvalberg. Volgens de meest recente cijfers van Recupel, de organisatie die elektrische en elektronische apparaten in ons land recycleert, hebben Belgische gezinnen samen nog vijftig miljoen ongebruikte elektrotoestellen in huis. In de top tien staan op de derde plaats kaartlezers en rekenmachines. Dat komt neer op 1,5 miljoen stuks.


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie

businessfintechpress

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals