Business

Staat low-code voor een keerpunt?

low code
Foto door Thomas Tastet opUnsplash
Velen uit de IT-ontwikkelingssector beweren dat een belangrijk keerpunt nadert - of al bereikt is - voor low-code software als geheel.

Dit artikel werd geschreven door Stef Vermeuelen – Partner Alliance Manager BeLux bij OutSystems

Ook Andrew Haire, VP product marketing bij OutSystems is deze mening toegedaan. Hij suggereert dat, in de eerste jaren, de technologie-industrie als geheel veel tijd besteedde aan het evangeliseren van low-code en het proberen uit te leggen aan IT-leiders om duidelijk te maken hoe het hen kon helpen bij het versnellen van applicatieontwikkeling en het empoweren van hun bestaande IT-personeel. Maar meer recentelijk is er duidelijk iets veranderd volgens Haire en ook ik kan dat vanuit mijn dagelijkse praktijk beamen. Wanneer we praten met IT-leiders en applicatieontwikkelaars, erkennen zij openlijker en duidelijker de voordelen van low-code en we zien dat zij steeds meer van hun applicatieportfolio toe te wijzen aan low-code initiatieven.

“Aangezien het aantal applicaties dat ondernemingen ontwikkelen blijft groeien, is er een keerpunt waarop de snelheid van innovatie het vermogen van ondernemingen om applicaties met traditionele methoden te ontwikkelen begint te overtreffen”, legt de VP product marketing van OutSystems uit.

“Het is op dit punt dat ondernemingen overschakelen op low-code om tijd en geld te besparen. Ik denk dat de grootste reden voor de groei hier is de exponentiële toename van het aantal bedrijfsapplicaties die moeten worden gebouwd of herontwikkeld om zinvolle differentiatie te creëren en snel te reageren op de veranderende behoeften van klanten. In de meeste gevallen gaat het om bedrijfskritische applicaties zoals bancaire apps, claims management of levensreddende gezondheidszorgplatforms.

Deze focus op bedrijfskritische apps zorgt voor een verschuiving binnen de low-code ruimte, want voor de meeste low-code tools gaat productiviteitswinst ten koste van functies en de kwaliteit van de gebruikerservaring. Daarom wordt krachtige low-code nog belangrijker. Traditionele low-code platforms bieden snelheid, maar missen de kracht en de verfijndheid die nodig zijn voor het bouwen van bedrijfsapplicaties.

High-performance low-code is ontworpen voor het bouwen van elke applicatie in je backlog, inclusief en vooral missiekritische applicaties. Een waardig low-code platform stelt IT-professionals in staat om strategische apps te bouwen die zorgen voor differentiatie ten opzichte van de concurrentie. Terwijl het de productiviteitswinst oplevert die typisch is voor low-code, is high-performance low-code niet beperkt in de geavanceerdheid van de apps die het kan bouwen.

Hebben we high-performance al genoemd?

High-performance low-code platforms helpen ontwikkelaars snel applicaties te bouwen die systemen uitbreiden, complexe interne bedrijfsprocessen transformeren, kritieke kernbedrijfssystemen herschrijven en mobiele en webapps van wereldklasse maken die klanttevredenheid en omzetgroei stimuleren.

“Dit is een onomkeerbaar moment in de industrie – de snel groeiende behoeften van klanten aan ontwikkeling op maat komen perfect overeen met de snelle rijping van de low-code markt, vooral met de opkomst van high-performance low-code. We verwachten dat de categorie zal blijven groeien naarmate meer en meer IT-leiders hun low-code praktijken uitbreiden om traditionele ontwikkeling aan te vullen (en in sommige gevallen te vervangen),” zegt Andrew Haire.


Dit artikel werd geschreven door Stef VermeuelenPartner Alliance Manager BeLux bij OutSystems.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business