Business

Ceeyu biedt gratis dienst aan waarmee bedrijven cyberbeveiligingsrisico’s kunnen identificeren

©your_photo / Getty Images / Canva
De Belgische Cybersecurity Software-as-a-Service provider Ceeyu biedt klanten een gratis inzicht in de cyberbeveiligingsrisico’s die ze lopen vanuit het perspectief van een hacker. Zo zijn voortaan enkele premium functies zoals digital footprint mapping en een basisversie van attack surface tool monitoring gratis toegankelijk voor bedrijven. Meer geavanceerde functies die om een gedetailleerd hersteladvies vragen, blijven wel betalend.

Organisaties die het risico op een cyberaanval willen verkleinen, kunnen nu terecht bij Ceeyu.io om zich te registreren voor een gratis account. Daarmee krijgen ze toegang tot een platform dat op continue basis de digitale voetadruk en attack surface van het bedrijf monitort.

Met de digital footprint monitoring kunnen bedrijven hun digitale voetafdruk in kaart brengen. Daartoe behoort onder andere de identificatie van extern zichtbare IT- en netwerkelementen, waaronder IP-adressen, applicaties, software, e-mailadressen, bestanden en cloudopslag.

Via de attack surface analyse krijg je een beveiligingsbeoordeling van de kwaliteit van je certificaten, e-mailauthenticatie, beveiliging van webtoepassingen, kwetsbaarheidsbeheer en het beheer van open poorten. Daarnaast zit er ook een monitoring in vervat die al je gegevens maandelijks scant, en de gebruikers van de service een mail stuurt met de bijgewerkte resultaten.

“Onze gratis service geeft bedrijven een beter inzicht in wat hackers allemaal kunnen terugvinden in hun digitale voetafdruk”, zegt Ceeyu CEO Jimmy Pommerenke. “In tegenstelling tot gratis cyberbeveiligingsbeoordelingsprogramma’s die al beschikbaar zijn, brengt Ceeyu de volledige digitale voetafdruk van een bedrijf in kaart en voert het een beveiligingsbeoordeling uit op elk zichtbaar element, niet alleen op de website van het bedrijf. Bovendien biedt Ceeyu een service met periodieke updates die inzicht geven in veranderingen ten opzichte van de vorige periode, niet alleen een eenmalige scan.”

De gratis versie van de dienst omvat vandaag al verschillende tools die bedrijven kunnen gebruiken om hun cyberveiligheid te verhogen, maar wordt in de toekomst nog verder uitgebreid. Meer info op www.ceeyu.io .


Dit is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business