Business

Thales lanceert nieuwe payment HSM-dienst

©Thales
Thales lanceert vandaag Thales payShield Cloud HSM, een abonnementsdienst voor de beveiliging van digitale betalingen. Deze dienst maakt gebruik van de hardware security module (HSM) payShield 10K en stelt bedrijven in staat om sneller over te stappen op een cloudgebaseerde betalingsinfrastructuur.
  • payShield Cloud HSM van Thales biedt meer flexibiliteit, verbeterde schaalbaarheid en een kortere time-to-market
  • De clouddienst is beschikbaar op basis van een maandelijks abonnement en biedt integratie met Azure, AWS en Google Cloud Platform voor multi-cloudimplementaties
  • Organisaties kunnen een snellere en flexibele aanpak voor veilige betalingen realiseren

HSM-expertise in de cloud

De payment HSM’s van Thales bieden al meer dan dertig jaar bescherming voor cryptografische sleutels en gevoelige data ten behoeve van veilige online en fysieke betalingsprocessen. De nieuwe clouddienst bouwt voort op het jarenlange succes van de on-premise payment HSM van Thales die wereldwijd wordt ingezet. payShield Cloud HSM biedt een snelle ingebruikname, verbeterde flexibiliteit en naadloze integratie met populaire cloudproviders, waaronder Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure en Google Cloud Platform (GCP).

payShield Cloud HSM is inzetbaar in hybride omgevingen, zodat organisaties hun applicaties op eigen tempo naar de cloud kunnen verplaatsen zonder verstoring van hun HSM-infrastructuur op locatie. De dienst kan in een aantal minuten in gebruik worden genomen en biedt direct beveiliging, vertrouwen, scheiding van taken en ondersteuning voor de behoeften van vooraanstaande betalingsmerken zoals American Express, Discover, JCB, Mastercard, UnionPay en Visa.

Flexibiliteit zonder concessies aan de beveiliging

payShield Cloud HSM biedt bedrijven een alternatieve manier om te voorzien in hun behoefte aan veilige betalingsprocessen. De dienst maakt het eenvoudiger om productie-HSM’s te delen met uiteenlopende locaties en applicaties. Organisaties kunnen hierdoor snel HSM’s bijschakelen als back-up of voor extra capaciteit of veerkracht. payShield Cloud HSM wordt momenteel ondersteund door diverse datacenters in de EU en de Verenigde Staten, en er zullen meer volgen. Dit biedt bedrijven een oplossing voor de groeiende complexiteit rond datasoevereiniteit. De datacenters van Thales worden onderworpen aan strenge audits voor het waarborgen van overeenstemming met essentiële standaarden voor informatiebeveiliging, zoals PCI PIN. Dit is van cruciaal belang voor de veilige verwerking van betalingen.

“In alle sectoren en regio’s worden digitale diensten op locatie gestaag ingeruild voor clouddiensten. Betalingsoplossingen zijn daar geen uitzondering op”, zegt Todd Moore, vice president Data Security Products bij Thales. “Onze clouddienst payShield 10K HSM biedt een nieuwe en flexibele oplossing voor digitale en fysieke betalingen die aan alle eisen van de wet- en regelgeving voldoet. Deze dienst biedt de uitmuntende prestaties die klanten van onze payment HSM-platforms verwachten, inclusief low latency operations voor toonaangevende cloudplatforms.”

“Prime Factors werkt al tientallen jaren samen met Thales. We hebben ons bank card security system (BCSS) inmiddels met succes getest in combinatie met de payShield Cloud HSM-dienst van Thales”, zegt Jose Diaz, vice president Products & Services bij Prime Factors. “Gebruikers van ons BCSS zijn hierdoor in staat om alle functies van payShield in de cloud te gebruiken en kunnen dat ook probleemloos doen met payShield HSM’s in hybride omgevingen. BCSS biedt eenvoudig en flexibel beheer van het gebruik van de payment HSM’s van Thales, zowel on-premise als in de cloud. Het systeem kan specifieke functionaliteit toewijzen aan verschillende omgevingen en biedt load balancing voor lokale en cloud payShield HSM’s.”

Beschikbaarheid

payShield Cloud HSM is nu beschikbaar voor bestaande klanten van Thales die willen overstappen op een multi-cloudomgeving of een hybride aanpak, en voor nieuwe klanten die behoefte hebben aan een clouddienst voor veilige betalingen. De dienst biedt bestaande gebruikers van payShield volledige achterwaartse compatibiliteit met on-premise payShield HSM’s, ook als er sprake is van maatwerk. Ga voor meer informatie naar https://cpl.thalesgroup.com/encryption/hardware-security-modules/payment-hsms/payshield-cloud-hsm.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business