Business

Seagate’s nieuwe Exos harde schijven van 24 TB bieden de beste capaciteit op de markt voor hyperscalers en bedrijfsdatacenters

Seagate® Technology Holdings plc (NASDAQ: STX), een wereldleider in dataopslagtechnologie en -oplossingen, introduceerde de nieuwe Seagate® Exos® X24 harde schijven. Met 10 schijven van elk 2,4 TB is de Exos X24 de harde schijf met de hoogste dichtheid van Seagate met een ongekende Total Cost of Ownership (TCO) voor hyperscale-klanten en ondernemingen met scale-out datacenters.

De op conventionele magnetische opname (CMR) gebaseerde Exos X24 van 24 TB levert een toonaangevende capaciteit, uitstekende prestaties en optimale betrouwbaarheid. Seagate blijft klanten ook de flexibiliteit bieden van een SMR-configuratie (shingled magnetic recording) Exos X24 met een capaciteit tot 28TB.

Exos X24, ontworpen voor maximale opslagcapaciteit en de grootste efficiëntie wat rack-ruimte betreft, is speciaal gebouwd voor hyperscale met krachtige prestaties en beproefde technologie. De nieuwe 3,5 inch 7200 RPM nearline-schijf met helium heeft zowel SATA- als SAS-interfaces en levert verbeterde caching die tot drie keer beter presteert dan oplossingen die enkel gebruikmaken van lees- of schrijfcaching.

Exos X24 levert ook een verhoogde sustained data rate (SDR) tot 285 MB/s en energie-efficiëntie door het handhaven van IOPs/Watt en een beproefde optimale betrouwbaarheid met een MTBF-score (meantime between failures) van 2,5 miljoen uur. Het biedt Seagate Secure™-encryptietechnologie met self-encrypting drive (SED), SED-FIPS en instant secure erase (ISE). De Exos X24 wordt aangeboden met een beperkte garantie van 5 jaar.

De Exos X24-kwalificatieschijven van Seagate worden nu verzonden naar belangrijke klanten en de productieschijven zullen in december in grote hoeveelheden beschikbaar zijn via distributiekanalen. Seagate maakt gebruik van hetzelfde onderliggende technologieplatform voor zijn harde schijven van meer dan 30 TB op basis van HAMR-technologie (Heat-Assisted Magnetic Recording), die naar verwachting begin 2024 in productie zullen gaan.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business