Business

HP en Materialise werken samen aan 3D-printen op grote schaal

Beeld Door Jakub Zerdzicki op Pexels
HP Multi Jet Fusion en Metal Jet technologie integreren in Materialise CO-AM softwareplatform om industriële additieve productie mogelijk te maken.

Materialise, wereldwijd marktleider in 3D-printsoftware en serviceoplossingen, en HP Inc., technologieleider en maker van oplossingen voor personal computing, printen, 3D-printen en meer, kondigden een strategisch partnerschap aan. Het partnerschap behelst de integratie van HP’s Multi Jet Fusion en Metal Jet additive manufacturing (AM) technologie in het Materialise CO-AM softwareplatform. Deze samenwerking stelt productiebedrijven in staat om de efficiëntie en kwaliteit van hun 3D-printen te verhogen zodat het voldoet aan de industriële eisen en gebruikt kan worden voor de volumeproductie van eindonderdelen.

“Om additive manufacturing op te schalen, heeft de industrie printers nodig die zijn ontworpen voor een hoge productiviteit in combinatie met een geïntegreerde end-to-end workflowoplossing – de samenwerking tussen HP en Materialise levert deze oplossing”, zegt Arvind Rangarajan, Global Head of Software and Data, HP Personalization and 3D Printing.

Uitdagingen bij de integratie van 3D-printtechnologie

Fabrikanten omarmen de voordelen van Additive Manufacturing (AM), maar lopen vaak tegen uitdagingen aan bij de implementatie ervan. De snelheid van hun 3D-printprocessen is niet toereikend voor grootschalige productie, en het integreren van AM in bestaande productietechnologieën kan complex zijn. HP biedt industriële 3D-printoplossingen die speciaal zijn ontworpen voor productie, en in combinatie met het Materialise CO-AM Software Platform kunnen fabrikanten HP’s Multi Jet Fusion en Metal Jet technologieën naadloos integreren in hun bestaande productieprocessen. Hierdoor kunnen ze de gehele AM workflow, van orderinvoer tot levering, optimaliseren.

Materialise en HP – Een samenwerking voor efficiënte productie

Materialise, als voorkeurspartner van HP, levert een end-to-end productieoplossing geïntegreerd met MJF- en Metal Jet-systemen, ontworpen voor productiviteit en schaal. Binnen dit partnerschap ondersteunt HP klanten bij het identificeren van zinvolle use cases voor het softwareplatform en worden oplossingen gedemonstreerd in HP demofaciliteiten en op openbare evenementen.

verschuiving naar eindgebruik 3D-printonderdelen

Bart Van der Schueren, CTO van Materialise, benadrukt dat fabrikanten 3D-printen steeds vaker inzetten voor eindgebruik-onderdelen, niet alleen voor prototyping en ontwerp. Dit partnerschap bevordert deze verschuiving door efficiëntere en herhaalbare volumeproductie te ondersteunen.

Geoptimaliseerde workflows voor kwaliteit en productiviteit

Dankzij naadloze connectiviteit tussen HP’s AM technologie en Materialise CO-AM, kunnen gebruikers workflows creëren die de traceerbaarheid, kwaliteitscontrole en machinebenutting verbeteren. Geoptimaliseerd beheer van 3D-printtaken stelt productieleiders in staat om geplande en lopende printeractiviteiten bij te houden en de machinetijd te optimaliseren. Real-time machinebewaking voorziet operators en technici van kritische procesinformatie, zoals de bouwstatus, materiaalverbruik en machinesensorgegevens. Deze gegevens kunnen worden vastgelegd en opgeslagen in logbestanden voor verbeterde traceerbaarheid en kwaliteitscontrole. Bovendien kunnen Metal Jet gebruikers procesrelevante HP-machines aansluiten op het CO-AM platform, zoals het Powder Management Station, Curing Station en Powder Removal Station, waardoor de nabewerking van metalen onderdelen in het productieproces wordt gestroomlijnd.

Compleet platform voor 3D-printvoorbereiding

Het CO-AM platform omvat de toonaangevende data- en bouwvoorbereidingsmogelijkheden van Magics van Materialise, die via de HP Build Processor verbinding maken met HP 3D-printers. Gebruikers kunnen profiteren van bewezen tools voor de voorbereiding van 3D-printopdrachten voor alle belangrijke AM-technologieën. Workflowautomatisering voor repetitieve taken en nesting om het aantal onderdelen per taak te maximaliseren, verbetert de machine-efficiëntie. Daarnaast biedt CO-AM toegang tot aanvullende oplossingen van Materialise en derden, zoals partneroplossingen voor ontwerpautomatisering, mass customization, geautomatiseerd labelen en diverse post-processing technologieën. CO-AM stelt AM-gebruikers in staat om technologieën van verschillende machinebouwers te integreren en beheren via één enkel platform.

Praktijkvoorbeeld van impactvolle samenwerking

Materialise heeft onlangs een casestudy gepubliceerd over het Digital Development Center van Extol. Extol heeft met behulp van HP Multi Jet Fusion printers in combinatie met CO-AM op maat gemaakte 3D-geprinte kniebraces geproduceerd voor patiënten van het Baretta Medical Institute. Dit succesverhaal illustreert de impact en voordelen van de samenwerking tussen HP en Materialise in de praktijk.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business