Business

Proximus gaat Flanders Expo voorzien van een 5G-netwerk

Proximus en Easyfairs Belgium hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. In de aanvangsfase richt deze samenwerking zich op de ontwikkeling van een 5G-netwerk in de hallen van Flanders Expo in Gent.

De aanwezigheid van een privaat 5G-netwerk voorziet evenementorganisatoren en exposanten van de middelen om evenementen efficiënter te beheren en opent talloze mogelijkheden voor innovatieve communicatie met het publiek. Hierbij kan gedacht worden aan productdemonstraties in AR (augmented reality), interactieve apps, of een educatieve VR-game (virtual reality) als aanvullende dimensie tijdens een evenement. Dankzij de hoge bandbreedte en snelle reactietijd van 5G ontstaan zeer realistische en interactieve ervaringen die niet geëvenaard kunnen worden door het huidige 4G-netwerk.

De opbouw van de netwerkinfrastructuur in Flanders Expo omvat zowel private als publieke 5G-connectiviteit. Hierdoor krijgt ook het brede publiek de mogelijkheid om tijdens een bezoek aan Flanders Expo te verbinden met het 5G-netwerk, wat resulteert in de ongeëvenaarde prestaties en stabiliteit waar 5G bekend om staat.

Anne-Sophie Lotgering, Enterprise Market Lead bij Proximus: “Dankzij de uitbouw van een 5G-netwerk in Flanders Expo bieden we organisatoren en exposanten meer innovatiemogelijkheden én kunnen we bezoekers kennis laten maken met innovatieve en interactieve ervaringen. We zijn dan ook zeer blij dat we deze overeenkomst konden sluiten, en kijken ernaar uit onze samenwerking met Easyfairs Belgium verder uit te bouwen.”

Alain D’Haese, COO & Head of Venues Easyfairs Belgium: “Dergelijke investeringen maken van Flanders Expo een vooruitstrevende evenementenlocatie. Onder het motto ‘visit the future’ organiseren en hosten we events die verrassen, telkens opnieuw. De introductie van 5G in Flanders Expo en onze samenwerking met Proximus zal hierin een belangrijke rol spelen.”


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

5gbusinessmobiel netwerkpress

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen