Business

Trooper lanceert eerste browser die goede doelen steunt

trooper browser
© Trooper
Voor de maatschappelijk bewuste surfer biedt de Trooper Browser een nieuw platform. Trooper, de scale-up die Belgische verenigingen en goede doelen helpt om geld in te zamelen, lanceert namelijk een eigen internet browser waarmee je verenigingen en lokale goede doelen kan steunen zonder dat het één cent extra kost.

De browser is ideaal om verenigingen te ondersteunen die vandaag hun handen vol hebben om hun werking draaiende te houden, én goed voor een Belgische primeur

Online shoppen steunt verenigingen

De feestelijke maand december met eerst Sinterklaas en dan Kerst is traditioneel het startschot van dé shoppingmaand bij uitstek. Het gemiddelde bedrag dat de Belgen daarbij online uitgeven* zit al jaren in de lift. In het vierde kwartaal van 2022 werden 45,7 miljoen online aankopen afgerond. Dat is 14% meer dan in dezelfde periode vorig jaar en 12% van alle aankopen binnen de totale markt. Vandaag introduceert Trooper de eerste Belgische browser waarmee aankopen extra commissie opleveren voor lokale doelen en verenigingen. Ook Studio 100, KBC & Play media zetten hun schouders mee onder dit project, om op die manier het verenigingsleven in België een duwtje in de rug te geven.

1,828 miljoen euro

De app werd ontwikkeld in samenwerking met growth marketingbureau Upthrust en custom development partij Akkoo. De browser moedigt kopers aan om via de applicatie aankopen te doen en bewust te kiezen voor de meer dan 1000 partnerwebshops zoals Bol.com, Torfs, Coolblue, JBC, ZEB, Center Parcs, Booking.com, Ici Paris XL en Ikea. Deze webshops engageren zich om een percentage van hun winst (gemiddeld 4% van het aankoopbedrag) af te staan aan een lokaal doel naar keuze, zonder dat het de koper iets extra kost. De Belg kan zo potentieel de laatste drie maanden van het jaar 1,828 miljoen euro* schenken aan lokale doelen en verenigingen, die alle ondersteuning kunnen gebruiken.

Gebruiksgemak

Een van de grootste voordelen van het gebruik van de Trooper Browser is dat het een eenvoudige en makkelijke manier is om verenigingen te steunen zonder er enige moeite voor te moeten doen. De Trooper Browser legt een laagje bovenop de standaardbrowser van je smartphone en binnenkort ook je desktop. De zoekresultaten blijven volledig hetzelfde als in de huidige internet browser, maar de surfer krijgt een logo te zien bij Trooper partnerwebshops waardoor gebruikers een bewuste keuze kunnen maken. Deze leveren bij elke aankoop automatisch een commissie aan een vereniging of goed doel naar keuze via affliate links.

Duurzaam surfen

Voor consumenten die op een eenvoudige manier maatschappelijk impact willen hebben, is de Trooper Browser een goed alternatief voor de reguliere en meest gekende browsers. Wereldwijd zijn er al meerdere initiatiefnemers die rond maatschappelijk bewust surfen werken of sustainable technology support. Zo heb je Ecosia, de groene zoekmachine die het grootste deel van haar inkomsten doorstort naar ecologische doelen die bomen planten. Daarnaast heb je ook ‘Give as you live’ die goede doelen in de UK ondersteunen. Trooper bestaat als organisatie al langer, maar met de eigen browser heeft het een primeur te pakken voor België. 

Technisch hoogstandje

De Trooper browser werd ontwikkeld met de meest recente MAUI.NET-technologie van Microsoft. Hierdoor is er maximaal gebruik gemaakt van gedeelde code in C# gecombineerd met platform specifieke code. Dit stelt Trooper in staat om een geavanceerde en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden aan haar gebruikers. 

Bij Trooper staat de privacy van de gebruiker voorop. De surfer is 100% eigenaar van zijn gegevens en surfgedrag, deze verlaten nooit het toestel waarop de browser geïnstalleerd is. Bij het bezoeken van een website of webshop gelden nog steeds dezelfde algemene voorwaarden, net zoals dit bij andere browsers het geval is. Het enige wat Trooper toevoegt is de mogelijkheid om financiële steun te bieden aan de geselecteerde vereniging. Dit kan zowel anoniem als met een profiel, wat ervoor zorgt dat de verenging kan zien van wie steun afkomstig is, zonder enig ander detail over de aankoop vrij te geven. 

Trooper opteerde voor de ontwikkeling van een applicatie in plaats van een plug-in vanwege de gebruiksvriendelijkheid van een app die je op je smartphone kan gebruiken, terwijl dit bij een plug-in niet mogelijk is. Dit is niet onbelangrijk, aangezien de meerderheid** van online aankopen met een mobiel toestel gebeurt. Met de nieuwe Trooper browser-app worden commissies automatisch geregistreerd bij partnerwebshops via affiliate links, zonder dat de gebruiker daarvoor via trooper.be hoeft te passeren, zoals dat voorheen het geval was.

trooper architectuur
De architectuur van de Trooper Browser © Trooper

Trooper Browser

Je kan de browser hier downloaden. De app is momenteel gratis beschikbaar voor iPhone en Android gebruikers. In de nabije toekomst zal er ook een desktopversie aangeboden worden en zal geleidelijk worden uitgebreid met meer basisfunctionaliteiten.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business