Business

Larcier-Intersentia lanceert generatieve AI-oplossing op basis van betrouwbare juridische content

Larcier-Intersentia lanceert GenAI-oplossing op basis van betrouwbare juridsche content - TechPulse
© Google DeepMind
Larcier-Intersentia, uitgever en software-expert in de juridische en fiscale markt, introduceert als eerste speler in België zijn GenIA-L technologie. Deze technologie zal Larcier-Intersentia de komende jaren in staat stellen om juridische professionals een ongekende AI-ondersteuning te bieden. Met GenIA-L zullen zij uitgebreide externe bronnen zoals wetgeving, rechtspraak en rechtsleer, efficiënt kunnen bestuderen.

Het bedrijf is het eerste in de Belgische juridische markt die AI-technologie inzet voor het raadplegen van primaire bronnen van juridische en fiscale content.

“GenIA-L geeft beoefenaars van juridische beroepen meer mogelijkheden door onderzoeksprocessen te stroomlijnen, tijd te besparen en het bereik van beschikbare informatie te vergroten. Deze nieuwe technologie positioneert ons als de Europese innovator in juridische AI,” zegt Geoffroy de Lantsheere, Country Manager België van Larcier-Intersentia.

GenIA-L doorbreekt de norm door AI-toegang te geven tot essentiële externe primaire bronnen. Deze innovatie luidt een opwindend tijdperk in waarin complexe inhoud kan worden verkend met behulp van AI-technologie. De lancering is de eerste stap in de uitrol van GenIA-L in België. Strada lex, Taxwin, Socialwin en ‘mijn Tips en Advies’ zullen de eerste databanken zijn waar de nieuwe technologie beschikbaar is. Verdere ontwikkelingen zullen de technologie beschikbaar maken voor andere producten van Larcier-Intersentia.

Het bedrijf heeft een sterke voorgeschiedenis op vlak van initiatieven die gebruik maken van AI zoals anonimisering en automatische categorisering. Tevens is het een pionier op het gebied van Europese juridische AI. De GenIA-L technologie is ontwikkeld door de juridische en fiscale informatieleverancier Lefebvre Sarrut Group, het moederbedrijf van Larcier-Intersentia. De technologie is al met succes geïmplementeerd en op de markt gebracht in Spanje, wat heeft geleid tot een enorme vraag vanuit de markt.

Tijdbesparende doorbraak

Naast de technische vooruitgang geeft GenIA-L beoefenaars van juridische beroepen meer mogelijkheden. Zo helpt de GenIA-L technologie om onderzoeksprocessen te stroomlijnen en sneller en efficiënter te laten verlopen en vergroot het het bereik van de beschikbare informatie. Het is een waardevolle bondgenoot voor professionals die op zoek zijn naar efficiëntie en innovatie in juridische domeinen.

“Onze GenIA-L technologie betekent een cruciale doorbraak op het gebied van juridische AI. GenIA-L biedt een ongeëvenaarde toegang tot bronnen en mogelijkheden voor beoefenaars van juridische beroepen waardoor de kwaliteit toeneemt. Als betrouwbare pionier op dit gebied willen we de weg bereiden voor een toekomst waarin AI en juridische expertise harmonieus samenkomen, een evolutie die innovatie en efficiëntie belooft in juridisch onderzoek en de juridische praktijk.”, legt Geoffroy de Lantsheere uit.

Kwaliteit en veiligheid op de eerste plaats

GenIA-L stelt een nieuwe norm en stelt kwaliteit en veiligheid voorop met strenge controles en reviews door juridische experts. In tegenstelling tot zijn tegenhangers, zoals ChatGPT, vertrouwt de technologie op geverifieerde bronnen die zijn samengesteld door juridische experts. Hierdoor kunnen gebruikers de informatie onafhankelijk verifiëren en garandeert Larcier-Intersentia een correcte bronvermelding in GenIA-L.

“Je moet het zien als een gespecialiseerde bibliotheek die alleen publicaties bevat die zijn gevalideerd door onze interne juridische experts. Een groot verschil met een tool als ChatGPT die het hele internet raadpleegt, en dus ook bronnen die niet gevalideerd zijn. We willen dat onze klanten onze technologie met het volste vertrouwen kunnen gebruiken. De betrouwbaarheid van de mens-AI-samenwerking is voor ons prioriteit nummer één bij de verdere ontwikkeling van GenIA-L. Dankzij betrouwbare technologie kunnen juristen zich weer richten op het adviseren van cliënten,” zegt Geoffroy de Lantsheere.

Momenteel integreert Larcier-Intersentia de technologie in hun database. De eerste versie van de nieuwe GenIA-L-technologie zal binnenkort beschikbaar zijn op de digitale producten van Larcier-Intersentia in België. Experts van het bedrijf werken onophoudelijk aan verdere ontwikkelingen in de nabije toekomst. Via de nieuwe AI-hub kunnen mensen op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en nieuwste trends op het gebied van juridische AI.


Dit artikel is een ingezonden persbericht en valt buiten de verantwoordelijkheid van de redactie.

aibusinesspress

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals