Interview

Interview met Nostalgie over Windows 95

windows 95
We waren gisterenavond te gast bij Radio Nostalgie om een woordje uitleg te geven bij de 25ste verjaardag van Windows 95. Herbeluister het gesprek.

Je hebt er misschien niet aan gedacht, maar gisteren vierde Windows 95 zijn 26ste verjaardag. Op 24 augustus 1995 onthulde Microsoft de toen gloednieuwe versie van haar besturingssysteem aan de wereld. Windows 95 was een schot in de roos waar veel mensen nog zeer fijne herinneringen aan hebben. Het deuntje dat je hoorde tijdens het opstarten van je pc klinkt vandaag nog als muziek in de oren.

Als echte computernerds zijn we deze belangrijke verjaardag uiteraard niet vergeten. We gingen dan ook maar al te graag in op de vraag van Bjorn Verhoeven, presentator bij onze vrienden van Nostalgie, om het iconische besturingssysteem nog eens gepast te eren. Redacteur Jens vertelt waarom Windows 95 een belangrijke plaats heeft in de computergeschiedenis.

Stond je radio gisterenavond om 18u45 niet aan of op een andere zender? Geen nood, je kan het gesprek op Nostalgie hieronder nog eens beluisteren.

Luister naar ons interview met Nostalgie

Heb jij vroeger nog een computer met Windows 95 gehad? Deel ons je fijnste herinneringen in de reacties onderaan. Wil je je even volledig onderdompelen in Windows-nostalgie? Voor TechPulse Premium blikten we onlangs terug op de rijke geschiedenis van Microsoft Windows.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business