Koopgidsen

Review Poly: Voyager 8200 UC headset, Calisto 5300 speakerphone & Eagle Eye Mini webcam

Voordelen
Nadelen
Aanbevolen prijs:
Waar te koop?
Deze drie producten van Poly (Plantronics Inc.) vormen een handig totaalpakket die elke videovergadering vlot zal doen verlopen.

Het ziet ernaar uit dat we nog wel een tijdje vanop afstand zullen blijven werken. Dat betekent voor veel jobs dat de voortdurende videovergaderingen deel zullen blijven uitmaken van het dagelijkse werkleven. Videovergaderingen verlopen niet altijd zonder hindernissen. Een instabiele internetverbinding zorgt voor haperingen of de gebrekkige kwaliteit van de luidspreker en/of micro van iemands apparaat zorgt ervoor dat je elkaar nauwelijks verstaat. Dat tweede probleem kan je verhinderen met de juiste apparatuur.

Het bedrijf Plantronics Inc heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling van apparatuur om telewerken en hybride werken te faciliteren. Onder de merknaam Poly brengt het elektronicabedrijf een brede waaier aan producten uit, die handig van pas kunnen komen tijdens een videovergadering. Denk daarbij aan webcams, hoofdtelefoons en speakerphones. Wij ontvingen van Plantronics de koptelefoon Voyager 8200 UC, de speakerphone Calisto 5300 en de USB-webcam Eagle Eye Mini om te testen. Deze producten zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, Skype en Zoom en andere communicatietools.

Voyager 8200 UC

We starten met de hoofdtelefoon Voyager 8200 UC. Iedereen die regelmatig videovergaderingen houdt, weet dat de aankoop van een goede headset essentieel is. Aansluiting van de headset is volledig draadloos, je sluit de headset via de meegeleverde USB-C stick aan op je laptop om een bluetoothverbinding te leggen. Die verbinding is stabiel. Het bereik geeft je de ruimte om je tot ongeveer 30 meter van je apparaat te verplaatsen (als de deurbel bijvoorbeeld gaat). Het is ook aan te raden om de Plantronics Hub te downloaden, een softwareprogramma waarmee je de instellingen van de headset naar eigen smaak kan aanpassen.

Comfort is een belangrijk punt, maar de audiokwaliteit is natuurlijk het belangrijkste. En die is bij de Voyager 8200 UC uitstekend. De ingebouwde microfoon zorgt er bovendien ook voor dat iedereen jou even goed zal horen zoals jij hen hoort. Zet je je microfoon even af, dan zet de kunstmatige draagdetectie de microfoon op mute. De belangrijkste feature is de actieve geluidsonderdrukking, die je activeert via een schuifknop aan je linkeroor. Hier kan je opteren voor medium of hoge geluidsonderdrukking, afhankelijk van wat je omgeving vereist. Andere sneltoetsen zijn een pauze- en skipknop die je vooral zal gebruiken tijdens het beluisteren van muziek links, de knop om de micro aan en uit te zetten en de volumeknop vindt je aan je rechteroor terug. Het volume van je calls regelen doe je best wel gewoon via de volumeknoppen van je laptop, want de volumedisc van de hoofdtelefoon voelt zeer onhandig aan in gebruik. Een klein ongemak dat we de Voyager 8200 UC wel willen vergeven, want verder is het een uitstekende hoofdtelefoon die veel meer gebruikstoepassingen toelaat dan enkel videovergaderingen.

Eigenschappen: draadloze aansluiting, actieve geluidsonderdrukking, draagdetectie, uitstekende audiokwaliteit en microfoon, tot 24 uur batterijduur, volumeregeling verloopt stroef

Prijs: 275 euro

Afbeelding: Plantronics Inc.

Calisto 5300

Heb je toch niet zo graag een koptelefoon op je hoofd, dan kan een speakerphone voor jou een betere oplossing zijn. Speakerphones zijn bluetoothspeakers met een ingebouwde microfoon. De Calisto 5300 van Poly heeft verschillende modellen, wij hebben de variant met USB-C kabel in bezit. Die kabel kan je gebruiken om de speakerphone aan te sluiten om hem op te laden, maar tijdens het videobellen heb je de kabel niet nodig dankzij de bluetoothconnectie. Dankzij het compacte formaat (het toestel weegt maar een ruime 200g) neem je het ook moeiteloos overal mee naar toe, zodat je altijd bereikbaar bent voor een call. Die calls zullen ook vlekkeloos verlopen, de audiokwaliteit is ook hier werkelijk fenomenaal en de microfoon heeft een bereik van 360°, zodat je stem helder kan gecapteerd worden waar in de ruimte je je ook bevindt. Hoe goed de audio ook is, een nadeel dat een speakerphone heeft ten aanzien van een headset is dat het geen actieve ruisonderdrukking kan aanbieden. Sneltoetsen op het toestel zijn dan ook beperkt tot het volume luider of lager zetten (die hier wel beter werkt), een mute-knop en een sneltoets voor Microsoft Teams. In zijn geheel is de Calisto 5300 wel een heel handig apparaat, dat je zelfs als bluetoothspeaker zou kunnen gebruiken na de werkuren.

Eigenschappen: draagbaar formaat, uitstekende geluidskwaliteit, 360°-microfoon

Prijs: 140 euro

Afbeelding: Plantronics Inc.

Eagle Eye Mini

Misschien vind je het even belangrijk dat mensen je goed zien als dat ze je goed verstaan. Met een webcamcamera zoals de Eagle Eye Mini breng je jezelf aan een veel hogere resolutie (tot 1080p) in beeld dan dat de gemiddelde laptopcamera dat kan. De voordelen van een USB-webcam te gebruiken worden vooral duidelijk waarin je je in een ruimt begeeft die slecht verlicht is. Bij de webcam krijg je een soort statief meegeleverd waarmee je de webcam kan vastmaken aan een scherm, om vervolgens via een USB-kabel daar verbinding mee te maken. De webcam kan tot 4x zoomen zonder scherpte te verliezen. De webcam kan tot een hoek van net geen 180° gekanteld worden om de juiste positie te bepalen. De kracht van de webcam ligt vooral in combinatie met een headset of speakerphone, zodat zowel de audio als het beeld van bovengemiddelde kwaliteit zijn tijdens de meeting. Een prijs van 129 euro is wel vrij hoog voor een webcam.

Eigenschappen: USB-A aansluiting, eenvoudig monteerbaar, 1080p videokwaliteit, 4x zoom, prijzig

Prijs: 129 euro

Afbeelding: Plantronics Inc.

Poly heeft nog heel wat oplossingen in huis om je vergaderingen naar een hoger niveau te tillen. Neem zeker eens een kijkje op de website van Poly om meer informatie over het aanbod te vinden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business