Nieuws

Zimbra naar VMware?

Yahoo staat op het punt de hele Zimbra-afdeling te verkopen aan virtualisatiespecialist VMware. Dat hoorde technologiesite All Things Digital van bronnen die dicht bij de verkoop betrokken zijn.

De technologie van Zimbra is al sinds 2007 in handen van Yahoo. Voor 350 miljoen dollar kocht het dit jonge bedrijfje uit Silicon Valley. Verwacht wordt dat de nieuwe verkoop aan VMware een pak minder geld zal opleveren.

Al even aan het leuren
Volgens de geruchten heeft Yahoo Zimbra al een tijdje in de etalage gezet. De gesprekken tussen Yahoo en VMWare zouden er gekomen omdat de beide CEO’s, Carol Bartz en Paul Maritz, persoonlijke kennissen zijn.

Zimbra’s technologie is al voor een deel verwerkt in het email-aanbod van Yahoo. Geen onoverkomelijk probleem, want Yahoo kan nog altijd een licentie bedingen van VMware.

Beter VMware dan Yahoo?
Eigenlijk heeft Yahoo nooit echt geweten wat het met Zimbra moest aanvangen. Een echte zakelijke strategie is nooit duidelijk geworden. Dat ondanks het succes van Zimbra. Het aantal klanten verdubbelde op een jaar tijd, in volle economische crisis.

Voor VMware houdt de overname meer steek, zeker als ze de technologie kunnen inpassen in hun cloud-aanbod. Met een eigen maildienst zijn ze klaar om de strijd met Microsofts Exchange aan te gaan.

Voor bedrijven en internetproviders
Zimbra is een openbron mailtechnologie die een AJAX-gebaseerde client en een mailserver bevat. Yahoo bediende er geen particulieren mee, maar bedrijven die een mailsysteem voor het hele bedrijf wilden opzetten, of internetproviders die hun klanten een mailbox wilden geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business