De Go 6470-headset van Jabra kun je tegelijk met je gsm, een vast telefoontoestel en een softphone verbinden. Dat doe je via het basisstation en het aanraakschermpje. Met dat schermpje schakel je tussen de verschillende toestellen of verander je de instellingen. Het basisstation laadt uiteraard ook de headset op. Jabra heeft aan alle gebruikssituaties gedacht. […]

Advertentie

De Go 6470-headset van Jabra kun je tegelijk met je gsm, een vast telefoontoestel en een softphone verbinden. Dat doe je via het basisstation en het aanraakschermpje. Met dat schermpje schakel je tussen de verschillende toestellen of verander je de instellingen. Het basisstation laadt uiteraard ook de headset op.

Jabra heeft aan alle gebruikssituaties gedacht. Dat resulteert in een heus bouwpakket, waarvan zelfs Ikea-liefhebbers onder de indruk zullen zijn. Zo kun je kiezen tussen verschillende ‘oordopjes’, en is het mogelijk om de headset op verschillende manieren te dragen.

Deze uitgebreide aansluitings- en gebruiksmogelijkheden maken het niet vanzelfsprekend om alles aan de praat te krijgen. Gelukkig word je geholpen door een uitstekende snelstartgids, een handleiding en stap-voor-stapinstructies op het schermpje.

Interessant is dat de verbinding tussen gsm en headset rechtstreeks gelegd wordt, zodat je niet in de buurt van het basisstation moet blijven wanneer je geen vast telefoontoestel of softphone gebruikt. Om volledig mobiel te kunnen werken, levert Jabra ook een apart opladertje voor de headset mee.

Snel storingen
Vanwege de hoge prijs hadden we gehoopt op een ultieme geluidservaring, maar die blijft uit. De stemmen van beide partijen klinken nogal elektronisch, en behoorlijk snel treedt er storing op, zodat je gedwongen bent om terug te grijpen naar bijvoorbeeld de hoorn van het vaste telefoontoestel. De achtergrondlawaaireductie werkt daarentegen wel uitstekend.

De mogelijkheid om een headset te gebruiken met verschillende toestellen is veelbelovend. Zo heb je namelijk altijd de handen vrij, wat een betere en ook gezondere werksituatie oplevert. Spijtig genoeg blijft de achilleshiel echter dezelfde als die van zowat alle headsets: de geluidskwaliteit.

Jabra GO 6470
Prijs: 359 euro (januari 2010)

PRO: vernieuwend; handenvrij voor alle toestellen; zeer uitgebreid; achtergrondlawaaireductie werkt goed.
CONTRA: duur; geluidskwaliteit niet bijzonder; installatie ligt niet voor de hand.

Advertentie