Symantec-software kampt met millenniumbug

De software van beveiliger Symantec zit met een millenniumbug. Voor bepaalde producten worden updates van na 31 december 2009 niet herkend als nieuwe versies. Het bedrijf heeft wel een alternatieve werkwijze gevonden.

Het probleem doet zich voor bij de zakelijke productlijnen Symantec Endpoint Protection v11.x en Endpoint Protection Small Business Edition v12.x. Ook producten die afhangen van deze software krijgen al enkele dagen geen updates.

Het gaat om security-updates van na 31 december 2009, 23.59 uur. Zij worden beschouwd als oudere updates, waardoor ze niet worden gedownload. In praktijk wil dat zeggen dat de software niet langer beschermt tegen malware die sinds 1 januari werd ontdekt.

Symantec heeft intussen al een voorlopige oplossing voor het probleem. Sinds 5 januari worden de virusdefinities gedateerd op 31 december 2009, maar wel met een nieuwer versienummer dan de vorige updates. De software meldt dan wel dat de definities van eind december dateren, maar dat is in werkelijkheid niet het geval.

Meer millenniumbugs
Het securitybedrijf is niet de enige organisatie die getroffen werd door de overgang van 2009 naar 2010. We zouden zelfs gaan denken dat er nu meer problemen zijn dan bij de eeuwwisseling tien jaar geleden.

In Duitsland werden door een andere ‘millenniumbug’ zelfs twintig miljoen bankkaarten geblokkeerd. Applicatiebouwer SAP op zijn beurt schoof negentig jaar vooruit door alle data na 31 december naar 2100 te verplaatsen.

Windows Mobile 6.1 en 6.5 deden bij een aantal toestellen iets soortgelijks. Sms-berichten die na de jaarwisseling aankwamen, werden gedateerd op 2016.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business