Hoe zit het met de Auvibeltaks?

De nieuwe Auvibelheffing zorgt voor onduidelijkheid en ongenoegen onder computergebruikers en muzikanten. Wie moet wat betalen, en vooral waarom? In dit dossier werpen we ons licht op de zogenaamde kopieertaks, die eigenlijk geen taks is.

De aanpassing van de Auvibeltarieven werd vlak voor de feestdagen in alle stilte goedgekeurd. De heffing bestaat al enkele jaren voor cd’s en dvd’s, maar geldt voortaan ook voor onder andere externe harde schijven, settopboxen, mp3-spelers, geheugenkaartjes, usb-sticks en telefoons met muziek- en videocapaciteiten.

Een telefoontje naar het kabinet van minister Van Quickenborne voor meer uitleg brengt weinig opheldering. Alleen politieke vragen wil hij wel beantwoorden. Zo zegt de woordvoerder van de minister bijvoorbeeld dat de heffing verplicht moest worden aangepast van Europa.

[related_article id=”152275″]

Maar voor de concrete uitwerking worden we doorverwezen naar Auvibel zelf. Lees in dit dossier wat de directeur van de organisatie te zeggen heeft over de omstreden kopieerheffing.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business