Nieuws

Lenovo lanceert IdeaPad S10-3t en S10-3

Op de CES-beurs in Las Vegas heeft computerfabrikant Lenovo enkele netbooks gelanceerd die de S10-2-reeks moeten opblinken. De S10-3 is uitgerust met een multitouchscherm, terwijl z’n broer dankzij z’n draaibare scherm in een erg handige tablet-pc transformeert. Een iPhone, maar dan zonder de phone.

Het concept van de S10-3t lijkt wat op dat van de Asus T91, die een jaar geleden de tabletmogelijkheden bij netbooks introduceerde. Lenovo belooft echter beter te scoren: de basis van de laptop is groter, wat plaatsbiedt aan een groter toetsenbord.

Het scherm van 10,1 inch is, in tegenstelling tot dat van de T91, ‘capacitief’. Dat wil zeggen dat je geen enorme druk moet uitoefenen met je vinger om de tabletmogelijkheden te activeren. Een lichte aanraking is genoeg.

De meer conventionele IdeaPad S10-3 mist het draaischarnier, maar het multitouchscherm van 10,1 inch trekt vooral mensen aan die de muis te veel werk vinden. Of die fan zijn van de film Minority Report.

Onder de kap
Beide netbooks hebben de Atom N470-CPU aan boord en kunnen gebruikmaken van maximaal 2 GB RAM-geheugen. De grafische prestaties worden verzorgd door een Intel GMA 3150-kaart, en op de interne harde schijven kun je tot 320 GB aan data verzamelen.

Enkel in gewicht verschillen deze lieverds: de S10-3 weegt 1,1 kg, terwijl de S10-3t eindigt op 1,25 kg.

Een viercellige batterij in beide netbooks voorziet ze van vier uur elektriciteit. Er bestaat een batterij van acht cellen die tien uur meegaat, maar die schroeft het gewicht van je tablet wel op naar 1,5 kg.

Voor de S10-3 betaal je 350 dollar; z’n broer zal je ‘maar’ 500 dollar kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business