Nieuws

Sling Media Slingbox Pro

Oplossingen die beeld door je woning streamen bestaan er genoeg. Toestellen die echter wereldwijd toegang geven tot je multimediabronnen thuis en je die ook laten beheren alsof de afstandsbediening in handbereik ligt, zijn iets dunner gezaaid. Toch is dit net wat de Slingbox Pro doet.

Verbind de Slingbox met je thuisnetwerk en sluit hem aan op de televisiekabel en eventueel op een decoder voor digitale televisie, een mediaspeler of een videorecorder. Daarna kun je je vertrouwde televisiekanalen waar ook ter wereld ontvangen. Bovendien is het op die manier ook mogelijk om de aangesloten apparaten te bedienen.

Snelle installatie
Je hebt enkel toegang tot het internet nodig. De Slingbox Pro beschikt achteraan over een coax-, een S-Video-, een composiet- en een HD-ingang. Die laatste is ietwat verwarrend als een HDMI-ingang uitgevoerd, want gewoon een HDMI-kabel in deze ingang pluggen werkt niet. Met de meegeleverde dongle kun je op deze HDMI-poort een HD-apparaat aansluiten via een componentingang, waarbij een signaal tot 1080i geaccepteerd wordt.

Ondanks de hoeveelheid kabeltjes is de Slingbox dankzij de meegeleverde korte handleiding snel geïnstalleerd. Naast de analoge televisiekabel verbinden we een Telenet-Digibox met de composietingang. We hangen daarna de IR-module op voor het infraroodoog van de Digibox; zo kunnen we toestellen via de afstandsbediening controleren.

Software downloaden
De Slingplayer-software blijkt niet meegeleverd te zijn, maar die is gemakkelijk te downloaden van de website van de fabrikant.

Starten we de software een eerste maal op, dan wordt een niet-geconfigureerde Slingbox in het netwerk gedetecteerd. Zodra we met deze Slingbox verbinden, wordt de laatste firmware-update geïnstalleerd. Bij het configureren van de verschillende ingangen kunnen we zelfs de Digibox selecteren, zodat we de afstandsbediening voor dit toestel niet handmatig hoeven te configureren.

Ten slotte moeten we op onze router een poort naar buiten toe openen. De automatische routerconfiguratie blijkt niet ondersteund te worden op onze SMC-router, maar de instructies om handmatig een poort te openen zijn duidelijk genoeg.

Ideale resolutie
De Slingbox Pro streamt maximaal 640 bij 480 beeldpunten en kan zelf de ideale resolutie bepalen aan de hand van de netwerksnelheid. Het beeld is echter duidelijk gecomprimeerd, wat ten koste gaat van de scherpte en ook af en toe artefacten veroorzaakt. Na de installatie kunnen we van thuis uit probleemloos de Slingbox op kantoor benaderen. We kunnen programma’s bekijken via de ingebouwde kabeltuner, maar ook opnames op de Digibox raadplegen.

De on-screen afstandsbediening werkt perfect, zij het met enige vertraging. Wil je echter ook vanaf een mobiele telefoon of PDA je Slingbox benaderen, dan dien je hiervoor aparte software aan te schaffen.

Sling Media Slingbox Pro
Prijs: 299 euro (januari 2010)

PRO: wereldwijd toegang tot je vertrouwde zenders; geen abonnement vereist; eenvoudige installatie.
CONTRA: geen geïntegreerd draadloos netwerk; bijkomende software vereist voor mobiele telefoons.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business