Sarkozy wil Google belasten

De Franse president Sarkozy wil het auteursrecht van Franse culturele producties beschermen, onder meer door Google te belasten. Dit maakte hij donderdag duidelijk tijdens zijn jaarlijkse speech op de bijeenkomst Le Monde Culturel.

Met een zingende vrouw als Carla Bruni is het niet gek dat Sarkozy het opneemt voor de entertainmentindustrie. Tijdens zijn jaarlijks praatje voor de producers waarin hij zijn nieuwjaarswensen bekendmaakt, zei hij dat hij Google wil belasten, evenals andere zoekmachines, webportals en internetproviders. Deze inkomsten zouden vervolgens uitbetaald moeten worden aan de muziek- en filmmakers.

Daarnaast wil de president tegoedkaarten waarmee de consument online muziek kan aanschaffen subsidiëren. Van de muziekindustrie eist hij wel dat de muziekbestanden compatibel zijn met alle platformen.

Google is de pineut
Naast de belasting die Sarkozy wil opleggen, vraagt hij de Franse concurrentie-autoriteit de dominante positie van Google op de advertentiemarkt te onderzoeken. Hij wil weten of de zoekreus daar eventueel misbruik van maakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business