Nieuws

Review: Pokémon: Mystery Dungeon – Explorers of Sky

Als je een van de vorige twee spellen in je bezit hebt, heb je helemaal geen boodschap aan deze game. Wil je toch nog eens een Pokémon-game in huis halen, kun je beter naar vorige edities zoeken die meer plezier en meer spelinhoud te bieden hebben.

[related_article id=”160734″] Ultieme game?

Dit was zo totdat de Pokémon-reeks wordt gecombineerd met het Mystery Dungeon-concept. Veel van de originele ideeën die de serie tot een succes hebben gemaakt, werden over boord gegooid, met als enig nieuw concept meer RPG-getinte acties. Na de twee spellen vorig jaar is het terug met een derde game die meer missies en enkele verbeteringen met zich meebrengt.
Het is al lang een traditie bij een Pokémon-game dat er eerst twee spellen tegelijk worden uitgebracht, met het jaar erna een derde Limited Edition-game die een hele hoop toevoegt en je daarmee ook meestal verplicht om ook die in huis te halen. Met de Mystery Dungeon-reeks is het ook niet anders, want na de release van twee spellen vorig jaar is er nu Explorers of Sky, de zogenaamde ultieme derde game. Helaas mogen we voor een keer spreken dat meer niet echt beter betekent.
Waar het al direct grondig misgaat, is bij het Mystery Dungeon-concept. Velen haakten af sinds die introductie, en de twee versies hebben daarom niet het succes gekend als voorheen. Door continu in kerkers en grotten rond te wandelen die altijd willekeurig zijn gevuld met dieren, werkt al snel op de zenuwen omdat er te weinig variatie is. Het verhaal bracht toch enigszins wat spankracht, maar verder weinig baanbrekends. Met Explorers of Sky hebben we twee nieuwe Pokémon waarmee we kunnen spelen, maar omdat je een Pokémon krijgt toegewezen na een kleine vragenreeks moet je geluk hebben dat je daadwerkelijk met een van de twee nieuwe Pokémon kunt spelen
 

Meerwaarde

De meerwaarde van een derde editie is meestal een grote hoeveelheid extra Pokémon en nieuwe verhalen die het geheel mooi aan elkaar breien. In Explorers of Sky hebben we niets van dit allemaal. Behalve wat extra opdrachten die nog eens saai zijn, heeft het spel niets nieuws te bieden. In de vorige spellen kon je opdrachten naar elkaar doorsturen om unieke Pokémon vrij te spelen, maar in Explorers of Sky kan je alleen maar opdrachten doorsturen naar anderen met dezelfde game. Een gebrek aan ondersteuning naar de vorige twee spellen is ontzettend pijnlijk, wat de toegevoegde waarde van deze game op bijna nul zet.
Eigenlijk had deze versie ineens de eerste versie moeten zijn en moest Nintendo zich niet nogmaals aan een derde versie wagen. Het is pijnlijk om te zien welke weg Pokémon heeft afgelegd van het ei van Columbus naar een zwakke middenmotor die niet weet te overtuigen.
 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business