Nieuws

Kodak Zi8

Broekzakcamcorders zijn een relatief recent fenomeen. Maar het heeft niet lang geduurd voor ze zich ook aan beelden in hoge definitie waagden. Deze Zi8 doet het zelfs in 1080p, ofwel full HD. De foto’s die je ermee kunt maken hebben een maximale resolutie van vijf megapixel.

De Zi8 past makkelijk in je handpalm, al is hij net iets groter dan vergelijkbare toestellen. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren (zwart, turquoise en frambozenrood) en heeft een intern geheugen van 128 MB. Dat kun je uitbreiden met SD(HC)-kaartjes tot 32 GB, maar er worden er jammer genoeg geen bijgeleverd.

Een HDMI- en een A/V-kabel om de Zi8 op je tv aan te sluiten gelukkig wel. Het toestel heeft een ingebouwde usb-kabel, al is die wel erg kort.

[related_article id=”158262″]

Beeldkwaliteit is goed
De ingang voor een externe microfoon is een pluspunt, al pikt het ingebouwde exemplaar het geluid in de meeste omstandigheden goed op. Ook over het beeld zijn we tevreden, zelfs bij mindere lichtomstandigheden. De kwaliteit kan natuurlijk niet tippen aan die van echte camcorders, die betere lenzen en sensors hebben. Maar dit is wel ongeveer het beste wat we van een broekzakcamera hebben gezien.

Alleen de interface had beter kunnen zijn, een trip naar de handleiding is nodig om sommige pictogrammen te begrijpen. Ook de ietwat stroeve knop om tussen de landschap- en macromodus te switchen hadden we liever niet boven op het toestel gezien. Subtiel wisselen tussen de modi tijdens het filmen is onmogelijk, al is het de vraag of dat wel nodig is.

Kodak Zi8
Prijs: 179 euro (januari 2010)

PRO:  beeldkwaliteit, externe microfooningang
CONTRA: interface, geen SD-kaart meegeleverd

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business